Kim Walls danske kæreste bryder tavsheden: Peter Madsen sendte pludselig en sms om aftenen

Foto: Ritzau Scanpix (arkivfoto)

I en dokumentar står Kim Walls kæreste for første gang frem og fortæller om den aften, hvor den svenske journalist sejlede afsted i Peter Madsens ubåd Nautilus.

Kim Walls kæreste fortæller for første gang om, hvad der gik forud for den skæbnesvangre aften, hvor hun og Peter Madsen sammen sejlede afsted i hans ubåd Nautilus.

Det sker i en Station 2-dokumentar, hvor den svenske journalists danske kæreste nu løfter sløret for de sidste timer, som han havde sammen med Kim Wall.

Det skriver TV 2.

Læs også

Tiltale mod Peter Madsen: Han forberedte drabet på Kim Wall

Kæresteparret havde sammen arrangeret en afskedsfest for deres venner den 10. august 2017, for at sige farvel til dem, inden de to skulle flytte til Kina. 

Kim Wall havde ifølge kæresten forsøgt at lave en reportage om Peter Madsen gennem længere tid, da han pludselig sendte hende en besked, hvor han inviterede hende til en kop te i sit værksted og en tur i ubåden. Det skulle foregå samme aften, og det skulle foregå ombord på ubåden.

Den svenske journalist var i tvivl om, hvorvidt hun skulle takke ja, men hun og kæresten blev enige om, at hun skulle gøre det, så hun kunne lave en reportage for et amerikansk magasin.

Foto: Polfoto (arkivfoto)

Kim Wall tilbød kæresten at tage med hende på ubådsturen. Han valgte dog at blive hjemme, så parrets 10 gæster ikke blev ladt alene til afskedsfesten.

Omkring klokken 19 gik Kim Wall ombord på Nautilus og vinkede farvel til sin kæreste. Han fortæller til TV 2, at han stadig er meget påvirket af sagen og ikke ønsker at stå frem med navn.

Efter Kim Wall og Peter Madsen var sejlet afsted fra Refshaleøen sendte hun flere beskeder til kæresten. Her gav hun udtryk for sin begejstring for at være ombord, men ingen indikationer på, hvad der snart ville ske hende.

Foto: Polfoto (arkivfoto)

Klokken 01.43 ringede kæresten til politiet og senere Søværnet, da han var bekymret over, at han ikke havde hørt mere fra Kim Wall. Hun blev aldrig set i live igen.

Kim Wall havde været sammen med sin kæreste i 11 måneder, da hun mistede livet ombord på Nautilus. Knap et halvt år tidligere var de flyttet sammen i et bofællesskab på Refshaleøen.

Peter Madsen er sigtet for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall, efter han sejlede ud i sin ubåd sammen med hende i Øresund om aftenen den 10. august 2017.

Læs også

Efter fund af arm i Køge Bugt: Nu reagerer Peter Madsens advokat

Selv nægter Peter Madsen at have dræbt Kim Wall, men har dog tilstået parteringen af den unge kvinde. Under retssagen er Peter Madsen kommet med flere forklaringer på Kim Walls død. 

Først forklarede han, hvordan han satte hende i land samme aften, som hun forsvandt. Senere ændrede han forklaring til, at hun døde i ubåden da hun fik en tung luge i hovedet.

Senest har Peter Madsen forklaret, hvordan Kim Wall døde på grund af kulilteforgiftning.

Læs også

Peter Madsens forsvarer røber: Sådan har han det nu

Udover drabet på den svenske journalist er Peter Madsen også sigtet for anden kønslig omgang end samleje. Dette nægter han. Sidst men ikke mindst, er Peter Madsen sigtet for usømmelig omgang med lig, hvilket han har erkendt. 

Du kan se Station 2-programmet om ubådssagen i aften klokken 20.50 på TV 2.

Forfatter skriver bog om ubådssagen: 'Peter Madsen har været meget åben'

 

Dagens Gossip