Peter Madsens forsvarer røber: Sådan har han det nu

Peter Madsen er påvirket efter, at anklageskriftet i tirsdags blev forkyndt.

I tirsdags blev anklageskriftet i Peter Madsen-sagen forkyndt. Nu kommenterer hans forsvarer endelig anklagen.

Anklagemyndigheden vil have Peter Madsen idømt landets strengeste straf for drab på 30-årige Kim Wall i august sidste år.

Ifølge anklageskriftet stak Peter Madsen svenske Kim Wall flere gange i kønsdelene med seksuelt sigte, mens hun var i live, hvorefter han dræbte hende.

Den præcise drabsmetode er fortsat ukendt. Enten foregik det ved kvælning eller ved at skære halsen over på hende.

Læs også

Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

47-årige Peter Madsen erkender kun partering af liget samt en mindre overtrædelse af lov om sikkerhed til søs. Han nægter sig skyldig i drab og anden seksuel omgang end samleje.

Ekstra Bladet har efter anklageskriftets forkyndelse snakket med Peter Madsens forsvarer Betina Hald Engmark, der kan fortælle, at Peter Madsen er påvirket af situationen:

- Han er, lige som jeg, ganske undrende over formuleringerne i anklageskriftet, og selvfølgelig er han påvirket af det. Han er meget påvirket af hele situationen og den påstand, som anklagemyndigheden kommer med. Det er der ingen tvivl om. Men vi venter og ser. Det er jo ikke anklagemyndigheden, der skal beslutte, hvad resultatet er. Det er altså en domstol, der skal vurdere den her sag, fortæller forsvarer Betina Hald Engmark.

Hun tilføjer samtidig, at de begge ser frem til sagens behandling i retten, hvor Peter Madsen, som det ser ud nu, vil afgive forklaring.

Læs også

Peter Madsen - fortællingen om en enspænder

Betina Hald Engmark pointerer samtidig, at Peter Madsen er uskyldig indtil det modsatte er bevist:

- Vi håber stadigvæk, at der er en mulighed for, at min klient får en fair rettergang, og man skal huske på, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Uanset hvad man ellers måtte have af personlige meninger og holdninger, siger hun.

Af anklageskriftet fremgår endvidere, at der var tale om et planlagt og forberedt drab.

Sagen starter i retten den 8. marts.

Læs også: Forsvarsadvokater er overraskede over tiltale: 'Tror ikke, at Peter Madsen får livstid'

 

Dagens Gossip