Kvinde kørte forbi forfalden gård på Lolland - synet fik hende til at slå alarm

Emil Ryttergaard

385 uger siden

|

24/04/2017
112
Foto: Polfoto / ARKIVFOTO
Foto: Polfoto / ARKIVFOTO
Dyrenes Beskyttelse er blevet involveret i en stor sag om vanrøgt af 16 ponyer på Lolland-Falster. To heste er sat til aflivning, mens otte vanrøgtede heste er kommet i pleje.

Dagens topnyheder

På en bondegård på den sydlige del af Lolland-Falster gjorde politiet og Dyrenes Beskyttelse et uhyggeligt fund lige inden påske. 

Politiet og dyreorganisationen fandt i alt 16 vanrøgtede ponyer, der var overladt til sig selv på gården og i forfærdelig forfatning. 

Det var en bekymret borger, der havde set hestene gå rundt på marken havde, og hun straks ringet ind med sin mistanke via Dyrenes Beskyttelses vagtcentral på telefon 1812, hvor alle borgere kan henvende sig anonymt, hvis de har mistanke om, at et dyr bliver misrøgtet.

Artiklen fortsætter under billederne.

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Foto: Dyrenes Beskyttelse

- Da vi kommer derud, kan vi rigtig nok se, at hestene er i dårlig forfatning, da de er meget magre, har forvoksede hove og har hårløse pletter over det hele. Desuden er hestene nærmest halvvilde og slet ikke vant til at blive håndteret af mennesker, siger dyrlæge ved Dyrenes Beskyttelse, Yvonne Johansen, til Dagens.dk.

To af hestene var så dårlige, at hestene blev anmærket til aflivning. Det er ny ejerens ansvar at få dem aflivet. 

Otte af ponyerne er kommet i Dyrenes Beskyttelses varetægt, hvor de nu skal plejes og passes, inden de får et permanent hjem hos nogle kærlige familie, som har tid og overskud til dem. 

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Men først skal de tilbage i topform. Det er særligt de lange og forvoksede hove, der er et stort problem, da ponyerne ikke kan gå rigtigt, hvilket med tiden ødelægger hestenes ben.

Derfor bliver en smed nu sat til at beskære hestenes hove hver tredje uge, så hestene gradvist kan gå smertefrit rundt igen. Men det kan ikke udelukkes, at flere heste bliver aflivet, hvis de ikke kan behandles. 

- To af hestene i vores er i risikozonen på grund af kroniske skader på benene. Derfor ser vi nu tiden an, og vurderer om vi kan give dem et ordentligt og smertefrit hesteliv. Så det kan  ikke udelukkes, at vi må være nødt til at aflive hestene, men vi håber det bedste, siger Yvonne Johansen til Dagens.dk.

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse har anmeldt ejeren for overtrædelse af dyreværnsloven, og Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi er netop nu i gang med at efterforske sagen.

Det er op til ejeren at sikre, at de resterende dyr enten bliver plejet og tilset af en dyrlæge eller aflivet. Hvis politiet vurderer det nødvendigt, så kan det også være, at Dyrenes Beskyttelse får overdraget flere heste i sagen. 

Se en video fra Dyrenes Beskyttelse om det uhyggelige fund på Lolland-Falster herunder.