Kvindelig fængselsbetjent har fået upassende forhold til Peter Madsen: Nu har hun sagt op, så de kan fortsætte forbindelsen

Et problematisk forhold mellem en kvindelig fængselsbetjent og den drabsdømte Peter Madsen har nu fået betjenten til at sige sit job op.

Omkring 1. juni blev den livstidsdømte Peter Madsen flyttet fra sin midlertidige celle i Vestre Fængsel i København til det splinternye superfængsel Storstrøm Fængsel i Nørre Alslev på Falster.

Inden sin overførsel nåede Kim Walls drabsmand dog at udvikle et upassende forhold til en kvindelig fængselsbetjent i Vestre Fængsel. Det skriver Ekstra Bladet.

Det er uklart, præcis hvilket forhold fængselsbetjenten, der er i 40’erne og mor til to drenge, har haft til ubådsbyggeren, men det står til gengæld klart, at kvinden nu har sagt sagt sit job i Vestre Fængsel op, fordi hun ikke vil stoppe sin kontakt med Peter Madsen.

Læs også

Peter Madsen overfaldet i fængslet

Til at starte med var forholdet hemmeligt, og dermed fortalte hun heller ikke ledelsen i Vestre Fængsel om baggrunden for sin opsigelse, så hun kunne arbejde videre i fængslet i sin opsigelsesperiode.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev hun dog fritstillet med øjeblikkelig virkning i juli, da kolleger i Storstrøm Fængsel opdagede en omfattende brevveksling mellem kvinden og den drabsdømte Madsen.

Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, har ingen kommentarer til historien, ligesom man hos Kriminalforsorgen ikke ønsker at kommentere på sagen.

Læs også

Dårlige nyheder for Peter Madsen - har ikke fået sit ønske opfyldt

– Vi udtaler os ikke i konkrete personsager, siger kommunikationschef Via Christensen til Ekstra Bladet.

Dog er man kommet med følgende skriftlige udsagn:

- Med hensyn til forhold mellem indsatte og ansatte kan vi generelt oplyse, at det er uforeneligt med ansættelse i Kriminalforsorgen at have personlige eller økonomiske forbindelser med aktuelle eller tidligere indsatte.

Læs også

Ung mand trådte ind på værtshus med tv under armen: Hans forslag fik straks folk til at tilkalde politiet

De skriver videre:

- Hvis en ansat indleder et forhold til en indsat, har det sikkerhedsmæssig betydning for den ansattes habilitet og integritet. Et sådant forhold er derfor afskedigelsesgrund'.

Læs også

Nyt stenkast fra bro: Familiebil med 4-årig dreng ramt

I det skriftlige udsagn understreger man også, at det er strafbart for en ansatte i Kriminalforsorgen at have samleje med en indsat i Kriminalforsorgens institutioner. 

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der ikke blev angivet nogen politianmeldelse i sagen.

 

Dagens Gossip