Lærer anmeldt for vold mod elever i 2. klasse

Emil Ryttergaard

388 uger siden

|

08/02/2017
112
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Læreren er anmeldt for vold, efter at politiet har modtaget en usædvanlig anmeldelse om fysisk og psykisk vold i klasselokalet.

Dagens topnyheder

En nyuddannet lærer fra nordjylland blev i fredags anmeldt for vold.

Læreren skulle angiveligt have udført fysisk og psykisk vold mod eleverne i en 2. klasse i løbet af 2015, skriver nordjyske.dk

Læreren var ansat ved Gudumskolen i Aalborg i et barselsvikariat pr. 1. august 2015, men blev fyret efter kun to måneders arbejde.  

Ifølge skoleleder på Gudumholm Skole Anne Mette Bak og Aalborg Kommunes skolechef Jakob Ryttersgaard havde fyringen ikke noget at gøre med de forhold, der nu har ført til politianmeldelse.

- De meldinger, vi har fået, tyder på, at det er meget alvorligt det børnene har været udsat for, siger Jakob Ryttersgaard og tilføjer, at Pædagogisk Psykologisk Rådgivning også er draget ind i sagen.

Politiet ville ikke melde nogen detaljer ud i sagen, hvor politikommissær Henrik Staal fra Nordjyllands Politi blot siger, at ‘der er tale om en meget udsædvanlig anmeldelse.’

Læreren skulle angiveligt også have udøvet vold mod en ældre klasse, og derfor vil skoleleder Anne Mette Bak ikke udelukke, at der kan komme flere anmeldelser mod den nu fyrede lærer. 

- Mit personale har overhørt en samtale mellem nogen af børnene, og det skal vi have undersøgt, siger skolelederen.

Alle forældre er blevet orienteret om sagen, og skolen har rådgivet alle forældre om, hvordan de skal addressere deres børn i forhold til volden i klasselokalet. 

Desuden forsikrer Jakob Ryttersgaard, at læreren ikke arbejder på nogle af de kommunale skoler i Aalborg Kommune.    

Som forælder skal man være klar på, at skolen altså kan blande sig i stort som småt. Det oplevede en mor, hvis datter pludselig havde en meget personlig seddel med i madpakken.