LIGE NU: Anklageskriftet i sagen mod Peter Madsen offentliggjort

Peter Madsens forsvarsadvokat kalder politiets seneste oplysninger for 'direkte forkerte'.

Anklageskriftet i sagen mod Peter Madsen er netop blevet offentliggjort. Han er tiltalt for at have mishandlet og dræbt Kim Wall - og forberedt det nøje.

Jakob Buch-Jepsen, der er specialanklager i retssagen mod 47-årige Peter Madsen, løftede allerede lidt af sløret for anklagerne mod den drabstiltalte ubådsejer i sidste uge. 

Nu er hele anklageskriftet blevet frigivet til pressen i sin fulde længde, og her fremgår det, som det også kom frem i sidste uge, at Peter Madsen anklages for at have planlagt drabet på den 30-årige journalist Kim Wall ned i mindste detalje. 

Det skriver Ekstra Bladet.

Læs også

Tiltale mod Peter Madsen: Han forberedte drabet på Kim Wall

I anklageskriftet uddybes det, at Peter Madsen medbragte en sav, en kniv, tilspidsede skruetrækkere, stropper, strips og rør den augustdag i 2017, da han havde aftalt med Kim Wall, at hun skulle med ombord på hans hjemmebyggede ubåd. 

Det fremgår derudover af anklageskriftet, at Peter Madsen mishandlede Kim Wall ombord på ubåden ved at slå, stikke og snitte hende, mens hun var i live, hvorefter han slog hende ihjel og parterede liget, som han efterfølgende skilte sig af med i Køge Bugt. 

Peter Madsen sidder varetægtsfængslet i Vestre Fængsel. 

Dødsårsagen er fortsat ukendt, men Jakob Buch-Jepsen fra Advokatur for Personfarlig Kriminalitet ved Københavns Politi fortalte på pressemødet i sidste uge, at det ud fra retsmedicinske undersøgelser tyder på, at Kim Wall døde af halsoverskæring eller kvælning.

I anklageskriftet fremgår det også, at Peter Madsen er tiltalt for 'andet seksuelt forhold end samleje' ved at have bundet og mishandlet Kim Wall og derefter stukket og snittet hende ti gange på ydersiden af hendes kønsdele og fire gange inde i vagina med en kniv eller skruetrækker.

Læs også

Forsvarsadvokater er overraskede over tiltale: 'Tror ikke, at Peter Madsen får livstid'

Peter Madsen erkender partering, men han nægter fortsat drab samt anklagen om andet seksuelt forhold end samleje.

Retspsykiatrisk Klinik i København vurderer, at Peter Madsen er egnet til straf og kan idømmes forvaring, hvis han kendes skyldig. 

Retslægerådet vurderer, at Peter Madsens personlighed gør, at det kan være påkrævet, at han idømmes forvaring, idet der er 'en væsentlig og nærliggende fare for, at han kan udgøre en fare for andres liv og helbred og velfærd'. 

Retssagen begynder 8. marts 2018.

Peter Madsen - et portræt af den drabssigtede ubådskaptajn

 

Dagens Gossip