LIGE NU: Nets advarer om farlig NemID-svindel - sådan sikrer du dig

Hvis du modtager en e-mail, der ser ud til at have Nets som afsender med en besked om, at dit NemID er blevet spærret, så er der god grund til at være skeptisk.

Ifølge Ekstra Bladet har Nets, der har ansvaret for driften af NemID, lørdag aften advaret om farlige mails.

Mails, der foregiver at komme fra Nets, men i virkeligheden kommer fra svindlere, der er ude på at få fat i sensitive personoplysninger ved at benytte sig af såkaldt phishing.

Det betyder, at svindlerne forsøger at franarre internetbrugere deres fortrolige oplysninger, som eksempelvis brugernavn, adgangskode, kreditkort- eller netbanksoplysninger. 

Men mailen kommer ikke fra Nets, understreger deres pressechef, Søren Winge.

Læs også

E-boks advarer mod fup-mail: Hackere vil stjæle dine oplysninger

“Vi ser fra tid til anden de her forsøg på phishing, og her er det altså vigtigt ikke at klikke på links og slet ikke indtaste personfølsomme oplysninger”, har pressechefen udtalt til Ekstra Bladet. 

Hvis man modtager en af de falske mails, der skal forestille af komme fra Nets, bliver man bedt om at klikke på et link.

Når man har klikket sig ind på linket, bliver man bedt om at 'opdatere sine kontooplysninger'.

Læs også

Slut med papkortet: Nu bliver NemID en app på mobilen

Men Nets meddeler, at man aldrig beder brugerne om at oplyse hverken CPR-nummer, kreditkortnumre eller kontrolcifre via e-mail og advarer alle mod at klikke på sådanne links.

 

 

 

 

Dagens Gossip