LIGE NU: Peter Madsen har fået dom i ankesag

Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix/Ritzau

Onsdag eftermiddag blev der afsagt dom over Peter Madsen i Østre Landsret.

Umiddelbart efter at Peter Madsen 25. april 2018 blev idømt fængsel på livstid ved Københavns Byret for mordet på den svenske journalist Kim Wall, valgte ubådsbyggeren at anke dommen.

I dag faldt der så dom i ankesagen i Østre Landsret, og her valgte domsmandsretten at stadfæstelse af byrettens dom.

Det skriver Ritzau.

Læs også

LIGE NU: Dramatisk flugt - 32-årig fange befriet med skydevåben

Forinden ankesagen havde Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, krævet en tidsbestemt straf på mellem 14 og 16 år til sin klient, mens anklager, Kristian Kirk, havde argumenteret for, at livstidsdommen skulle stadfæstes.

Til både anklager og Kim Walls efterladtes glæde valgte Østre Landsret altså at gentager byrettens dom, og dermed er der efter alt at dømme sat punktum i en af danmarkshistoriens mest spektakulære mord- og retssager.

Læs også

Bølge af voldsomme og seksuelle overfald rammer dansk by: Er der tale om samme gerningsmand?

- Jeg kan oplyse om, at det er en enig landsret, der er kommet frem til resultatet, lyder det ifølge Ritzau fra retsformand Jan Uffe Rasmussen.

Da Peter Madsen i forbindelse med sin anke af livstidsdommen valgte at acceptere byrettens afgørelse af skyldsspørgsmålet og kun anke strafudmålingen, var det også kun straffen, som dommerpanelet i Østre Landsret alene skulle tage stilling til.

Af samme grund ligger det fortsat fast, at Madsen i august sidste år, efter forudgående planlægning, bandt, seksuelt mishandlede, dræbte og parterede den svenske journalist Kim Wall ombord på  ubåden ‘UC3 Nautilus'.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip