LIGE NU: Politiet har fundet videoer af tortur og drab på kvinder på Peter Madsens computer

Foto: Polfoto/Tobias Nicolaisen (arkivfoto)

Nye beviser styrker mistanken om drab på den svenske journalist Kim Wall. Peter Madsen er nu varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

Ved et retsmøde tirsdag eftermiddag skulle Københavns Byret vurdere, om der var grundlag for at forlænge Peter Madsens varetægtsfængsling i op til fire uger. 

Under efterforskningen af den omfattende sag om den forsvundne journalist Kim Wall har man blandt andet undersøgt Peter Madsens private computer.

Politiet er ifølge BT i besiddelse af en harddisk, som de har fundet på Peter Madsens værksted. Det kom frem under tirsdagens retsmøde, hvor de nye beviser mod Peter Madsen blev læst op for dommeren.

Anklager Jakob Buch-Jepsen fortalte i retten, at man på Peter Madsens computer fandt links til nogle videoer, som indeholder fetish, tortur og drab på kvinder:

- Det er vores opfattelse, at der er tale om videooptagelser af ægte drab på kvinder foregået ved halshugning og afbrænding, siger Jakob Buch-Jepsen.

Læs også

Peter Madsen i retten: Jeg har haft sex i ubåden

Ifølge Jakob Buch-Jepsen fremgår Kim Walls endelige dødsårsag ikke af den endelige obduktionserklæring. Anklageren oplyser ifølge BT i retten, at obduktionsrapporten viser dog, at der er fundet adskillige stik på Kim Walls torso:

- Anklageren fortæller nu, at der er påført adskillige stik på torsoen. Bl.a. et stik på brystkassens forside og i alt 14 stik i underlivet. Disse er påført 'omkring dødens indtræden eller kort tid efter, det kan ikke konkretiseres nærmere, men der er næppe tale om timer', læser Jakob Buch-Jepsen op.

Det fremgår desuden af obduktionserklæringen, at amputation er foregået efter dødstidspunktet.

Der er desuden fundet adskillige dna-spor fra Kim Wall på Peter Madsen.

Peter Madsen nægter sig fortsat skyldig i manddrab, men de nye fund styrker mistanken mod ham. På den baggrund begærede anklager Jakob Buch-Jepsen Peter Madsen varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

Dommeren traf afgørelse om, at Peter Madsen fortsat skal være varetægtsfængslet frem til 31. oktober.

Peter Madsen deltog i tirsdagens retsmøde via et videolink fra Vestre Fængsel sammen med sin forsvarer Betina Hald Engmark.

- Jeg vil gerne lige præcisere, at den computer som er i politiets varetægt og de ting, som er blevet fjernet fra rum laboratoriet, ikke er mine. Vi har blandt andet haft en praktikant boende, lød det ifølge Ekstra Bladet fra Peter Madsen, efter at anklageren havde fortalt om de makabre fund på hans computer.

Peter Madsen har tidligere forklaret, hvordan Kim Wall døde i forbindelse med en ulykke ombord på hans ubåd Nautilus. Han hævder, at den unge journalist omkom, efter at hun fik en luge i hovedet. 

Disse nye oplysninger kom frem i retten i dag:

  • Den endelige obduktionsrapport indeholder ikke en forklaring på den præcise dødsårsag.
  • Politiet har fundet links til videoer af fetish, tortur og drab på kvinder på Peter Madsens computer.
  • Det er anklagemyndighedens opfattelse, at der er tale om ægte drab på kvinder, som er foregået ved halshugning og afbrænding.
  • Kim Walls torso var påført adskillige stik. Blandt andet et i brystet og 14 i underlivet. Stiksårene blev påført omkring dødens indtrædelse eller eller lige efter. Arme og ben blev amputeret efter dødens indtræden.
  • Der er ikke fundet DNA fra Peter Madsen i Kim Walls underliv.
  • Der er fundet DNA fra Kim Wall på Peter Madsens ansigt og nakke. P
  • olitiet har fundet en pose med mulige vævrester. Der er fundet muskel, knogle og fedtvæv samt mulige hår. Peter Madsen havde en kedeldragt på i forbindelse med anholdelsen, hvor der blev fundet blod på lænden og ryggen.
  • Forsvarsadvokat Betina Hald Engmark mener ikke, at de nye oplysninger beviser, at Peter Madsen er skyldig i Kim Walls død. Anklager Jakob Buch-Jepsen svarer, at han blot må konstatere, at skaderne på underlivet er påført omkring dødstidspunktet eller kort efter.
  • Dommeren mener ikke, at mistankegrundlaget er svækket, og derfor varetægtsfængsles Peter Madsen i yderligere fire uger.
  • Peter Madsen nægter sig fortsat skyldig i manddrab.

Peter Madsens forklaring i retten: Sådan døde Kim Wall

Rapporten fra Kim Walls obduktion er klar: Anklager fremlægger nye beviser i dag

 

Dagens Gossip