LIGE NU: Politiet stopper eftersøgningen i ubådssagen

Foto: Polfoto/Kenneth Meyer (arkivfoto)

Københavns Politi har besluttet at stoppe eftersøgningen til vands i sagen om dræbte Kim Wall.

Københavns Politi stopper eftersøgningen i Øresund og Køge Bugt i forbindelse med ubådssagen.

Det oplyser drabschef Jens Møller til BT.

- Som det ser ud nu, har vi besluttet, at der ikke er grund til at søge yderligere i vandet med hverken skibe eller dykkere. Vi har fundet alle Kim Walls kropsdele - en torso, et hoved, benene og to arme - men der har været enkelte andre ting, som vi indtil nu har overvejet, om der var grund til at vi fortsat ledte efter, siger Jens Møller til BT.

Læs også

Peter Madsen skifter forklaring: Sådan døde Kim Wall i ubåden

Kim Walls højre arm blev fundet i Køge Bugt af dykkere fra Forsvaret og Københavns Politi den 29. november 2017. Det var den sidste kropsdel, der manglede at blive fundet.

Siden da har politiet dog forsøgt at finde henholdsvis Kim Walls og Peter Madsens mobiltelefoner og håbet at finde andre redskaber, som kunne være af betydning for sagen.

Efterforskningen af sagen om den dræbte Kim Wall fortsætter, selvom eftersøgningen til vands afsluttes:

Læs også

Ubådssagen: Politiet har nyt om armen, der blev fundet i Køge Bugt i går

- Vi sætter nu punktum for eftersøgningen i vandet, men fortsætter efterforskningen i sagen. Den pågår løbende, så længe retssagen ikke er startet, og det kan heller ikke afvises, at der i nogle af de kommende retsmøder under sagen kan komme begæringer fra forsvarer eller anklager om yderligere efterforskningsskridt. Det er set før, siger drabschef Jens Møller til BT.

Københavns Politi ventes at rejse tiltale mod varetægtsfængslede Peter Madsen inden længe. Retssagen mod ham begynder efter planen i marts 2018.

Peter Madsen er sigtet for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall, efter han sejlede ud i sin ubåd sammen med hende i Øresund om aftenen den 10. august 2017.

Læs også

Forfatter skriver bog om ubådssagen: 'Peter Madsen har været meget åben'

Selv nægter Peter Madsen at have dræbt Kim Wall, men har dog tilstået parteringen af den unge kvinde. Under retssagen er Peter Madsen kommet med flere forklaringer på Kim Walls død. 

Først forklarede han, hvordan han satte hende i land samme aften, som hun forsvandt. Senere ændrede han forklaring til, at hun døde i ubåden da hun fik en tung luge i hovedet.

Senest har Peter Madsen forklaret, hvordan Kim Wall døde på grund af kulilteforgiftning.

Udover drabet på den svenske journalist er Peter Madsen også sigtet for anden kønslig omgang end samleje. Dette nægter han. Sidst men ikke mindst, er Peter Madsen sigtet for usømmelig omgang med lig, hvilket han har erkendt. 

Svensk politi frikender Peter Madsen: Fingeraftrykkene stemmer ikke

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip