Målrettet indsats fra politiet: Politiet er særligt opmærksomme på disse bilister

Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix

Politiet vil være særligt målrettet mod visse bilister i denne uge. Den målrettede indsats starter i dag den 30. september og slutter igen søndag den 6. oktober.

Det er yderst vigtigt, at man koncentrere sig om at køre bil, når man kører bil. Det betyder, at man holder hænderne på rattet, øjnene på vejen og koncentrationen skal sidde lige i skabet.

Det er dog intet af ovenstående, som politiet vil være særligt opmærksomme på i denne uge, det er i stedet foden, som de vil kigge efter.

Politiet går pr. dags dato den 30. september til og med søndag den 6. oktober ud på en målrettet indsats, hvor de vil stoppe bilister, der ikke kan finde ud af at fjerne foden fra speederen.

Læs også

DMI: Vi rammer frysepunktet i denne uge

De ønsker at finde fartsyndere landet over, så hvis man har en tendens til at køre lidt for stærkt, så kunne denne uge være den helt optimale at begynde at sænke hastigheden i.

Baggrunden for den målrettede indsats skyldes, at politiet hvert år bliver tilkaldt til trafikulykker, hvor hastighed har været et problem.

“Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærkes de implicerede for livet. Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken,” lyder det fra Christian Berthelsen, der er politiassistent hos Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Han tilføjer også, at en lille hastighedsoverskridelse har en stor betydning for din bremselængde.

Fakta om hastighed

  • 416 personer omkom i trafikulykker fra 2012 til 2017. Mindst en af de involverede parter i disse ulykker kørte for stærkt.

  • For høj hastighed vurderes som værende den hyppigste årsag til færdselsulykker.

  • Hvis du kører 95 km/t, hvor du må køre 80, så vil du typisk bruge 19 meter ekstra på at bremse. Det kan få fatale følger.

  • Kører to bilister sammen med en hastighed på 80 km/t, så vil der i 30 % af  tilfældene være død involveret. Hvis hastigheden blot er 10 km/t mere, så vil det være i 60 % af tilfældene.

    Læs også

    Efterlysning: Politiet frigiver video af røveri

     

 

Dagens Gossip