Mand fra Vejle kom affald i den forkerte spand: Så endte sagen i retten

En bizar sag blev udløst af, at en 26-årig mand fra Vejle kom affald i den forkerte spand. Nu er der faldet dom.

Nabostridigheder kan hurtigt eskalere. Det gjorde en konflikt mellem et ungt par og en 47-årig mand på Vesterbrogade i Vejle tilbage i april.

Og det i en sådan grad, at sagen måtte behandles i retten. Det skriver Vejle Amts Folkeblad

Parret havde puttet affald i naboens skraldespand. På det tidspunkt var der netop indført nye skraldespande i kommunen. Derfor havde parret angiveligt ikke andre steder at placere deres affald, fordi deres egen, nye spand var plomberet.

Men da den 47-årige nabo opdagede, at parret kom skrald i hans spand, blev han vred. Han reagerede ved at køre skraldespanden over i den gård, hvor parret boede. Her bad han dem tage deres affald op igen.

Læs også

Far amok i Odense: Gennembanket datter må flygte ud af badeværelsesvindue

- Det kommer til et ret voldsomt skænderi, og de ender med at stå i hver sin baggård og kaste affald ind i den andens gård hen over muren, fortæller advokat Mads Kjær Jensen, der var forsvarer for den 26-årige ved den retssag, som fredag blev genenmført ved Retten i Kolding.

Skulle afgøre trusler med kniv
I løbet af skænderiet gik den 26-årige mand om i den 47-åriges baggård. Med sig havde han en kniv, og den var hele sagens omdrejningspunkt, da den blev behandlet i retten i går, fredag.

Den 47-årige mente nemlig, at naboen havde holdt kniven op i hovedhøjde på en truende måde, som om han var klar til at stikke.

Men den 26-årige havde en helt anden forklaring. Han havde ifølge eget udsagn stået og snittet grøntsager, da konflikten eskalerede. Han havde ikke tænkt på, at han havde kniven i hånden, da han gik om i den anden baggård.

Læs også

Fremmed mand ringer på hos 83-årig kvinde: Da hun går tilbage til stuen, står skrækken malet i hendes ansigt

Manden forklarede, at han havde holdt kniven bag ryggen, indtil hans kæreste havde taget den fra ham.

Et visne i ejendommen forklarede, at hun stod på tre til fem meters afstand og så den 26-årige stå med en genstand i livremshøjde, men hun kunne ikke se, hvad det var.

Politiet kom til stedet. Det fik dog ikke skænderiet til at stoppe.

Den 26-årige mand fra Vejle blev frikendt. De tre dommere mente ikke, at han havde truet med kniven, som han holdt i hånden under skænderiet.

 

 

Dagens Gossip