Mand spyttede og slog homoseksuel i toget: Så tog resten af kupeen affære

Nils Würtzenfeld

365 uger siden

|

11/07/2017
112
Foto: Polfoto/HØGSBERG SIMON
Foto: Polfoto/HØGSBERG SIMON
En ung mand og hans kæreste blev i sidste uge udsat for et hadefuldt angreb, da de var på vej med toget fra København mod Fanø. Heldigvis var hjælpen nær.

Dagens topnyheder

Hvad der skulle have været en helt almindelig togtur udviklede sig torsdag 6. juli til en meget ubehagelig oplevelse for Simon Schelde og hans mandlige kæreste. Det skriver TV2 Lorry.

En oplevelse som Simon Schelde siden har skrevet om i et opslag på sin Facebook-profil, hvori han indledningsvis roser, at man i Danmark åbent kan vise sin kærlighed. Og dog

- I forgårs var jeg dog så uheldig at blive udsat for et homofobisk overfald i toget fra København på vej til Kolding, forklarer han og uddyber:

- Min kæreste og jeg var lige steget på toget på København H, hvor vi sætter os over for en anden mand. Fem minutter efter afrejse fik jeg et kys på kinden. Manden overfor rejser sig op, går forbi os og spytter på mig, skriver Simon Schelde.

Spytklatten frarøvede for en stund Simon Schelde fatningen, hvorefter han rejste sig og spurgte, hvad manden havde gang i.

- Det kvitterer han med et knytnæveslag i mit hoved, skriver den rystede Simon Schelde.

Heldigvis fik den afskyelige handling straks de andre togpassagerer i kupeen til at rejse sig, mens Simon Scheldes kæreste fik skilt ham fra den voldelige mand.

Flere vrede passagerer skulle herefter have råbt af voldsmanden samtidig med, at togpersonalet dukkede op.

Hurtigt fik flere DSB-medarbejdere grebet manden og gelejdet ham ind i et rum i toget, hvorefter de fik låst ham inde.

Herefter kontaktede man politiet, der på Høje Taastrup St. steg på toget og anholdt manden, der senere viste sig at være en 36-årig albansk statsborger.

- Den sigtede nægter sig skyldig, men retten har varetægtsfængslet ham til 25. juli. Dels fordi der var vidner til episoden, og dels fordi han er udenlandsk statsborger, og der er begrundet frygt for, at han vil forsøge at forlade landet, fortæller senioranklager Tina Fugl, Københavns Vestegns Politi til TV2 Lorry.

Hun forklarer videre, at manden vil blive sigtet under skærpende omstændighed, da forbrydelsen betegnes som en hadforbrydelse.

-Han er sigtet for at have spyttet og slået, men straffelovens paragraf 81 nummer seks, gør det til en skærpende omstændighed, fordi der er tale om, at gerningen har baggrund i andres etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering. Her er der jo så tale om det sidste, forklarer Tina Fugl.

Tilbage står Simon Schelde, der, på trods af den smertefulde og voldsomme oplevelse, er glad for den måde, hvorpå de andre passagerer reagerede.

- Selvom det er hårdt, det gør ondt, det gør en ked af det at være udsat for sådan en oplevelse, er jeg utrolig taknemlig over at se en hel togkupe rejse sig op og være på vores side, skriver han i sit opslag og roser også DSB og politiet.

- Jeg er taknemlig for DSBs personale, der håndterede situationen med så stor professionalisme. Jeg er så taknemlig over politiet hurtigt tog affære på Høje Taastrup station, og førte manden væk, og fik os afhørt med det samme.

Han afsluttet sit opslag med en optimistisk besked.

- I går aftes ankom vi til Fanø, og vi har det godt. I Danmark skal vi heldigvis aldrig frygte at vise vores følelser for hinanden.