Mand tvang 6-årig pige til at bide i en ske, mens han slog den med en hammer

Emil Ryttergaard

357 uger siden

|

07/09/2017
112
Foto: Cambrigde Police
Foto: Cambrigde Police
En britisk mand har fået en hård fængselsstraf efter at have tortureret to mindre børn gennem flere år.

Dagens topnyheder

39-årige Garth Garland fra den britiske by Austin Drive i Cambridge er blevet idømt 12 års fængsel efter at have udsat en nu 15-årig dreng og seksårig pige for tortur-lignende mishandling i årene fra 2014 til 2016. 

Ved flere lejligheder skulle den 39-årige mand have 'waterboardet' pigen - det vil sige, at man simulerer drukning ved at hælde vand ned over et menneske, der har et håndklæde rundt over ansigtet. 

I retten kunne man også høre, hvordan Garth Garland havde tvangsfodret pigen og tvunget hende til at løbe barfodet på et løbebånd i op mod fire en halv time, så hun kunne sove om natten, skriver Daily Mail.

Derudover blev pigen tvunget til at bide sammen om en træske, hvorefter manden slog skeen i stykker med en hammer. 

Foruden pigen holdte Garth Garland også en 15-årig dreng bag lås og slå i et hus, der nærmest var lukket som et fort. Drengen var udsat for jævnlig vold, og ved én lejlighed blev han skubbet ned i en stol med så stor kraft, at stolen knækkede. 

Mishandlingen af de to børn blev opdaget af én af Garth Gatlands bekendte, da de sammen var høje på kokain i tre hele dage, hvorefter Gatlands kammerat så ham mishandle børnene, hvorefter Garth Gatland blev anholdt i oktober sidste år. 

Den bekendte kontaktede myndighederne, og børnene blev fjernet fra mareridtshuset.

En psykiater fortalte i retten, at Garth Gatland ikke har en psykisk lidelse, men at han lider af dårligt selvværd og har en dominerende personlighed, der ikke føler særlig empati over for andre. 

Garth Gatland. Foto: Cambrigde Police

Relationen mellem børnene og Garth Gatland er blevet hemmeligholdt af retten for at beskytte ofrene, men Garth Gatland skulle eftersigende have anset børnene som værende ‘onde’. Særligt pigen, der blev usat for mest vold og mishandling.

Anklageren Daniel Taylor kunne i retten supplere med, at den seksårige pige nu lider af ekstreme angstanfald og er bange for koldt vand og beskriver Garth Gatlands hus som et ‘helvede’. 

Pigens plejemor havde aldrig i sit liv oplevet så voldsomme angstanfald som hos den mishandlede pige, der eksempelvis ikke længere bryder sig om at have en hjelm på hovedet. 

Hun bliver utilpas og dårlig med kvalmelignende symptomer, hvis hun tvinges til at bære fx en cykelhjelm for hendes egen sikkerheds skyld. Pigen har også ved flere lejligheder barrikaderet sig på sit værelse, løbet hjemmefra og er nu ekstremt bange for skure. 

Den 15-årige dreng vidnede også i retten, hvor han fortalte, at huset fik ham til at føle sig svag og fanget for evigt.

Ved et tilfælde skulle Gatland have opfordret drengen til at overfalde en anden mand med en golfkølle

- Hvis ikke politibetjenten havde taget mig med, så ville jeg stadig være i det helvede, skulle den anonyme dreng have sagt fra vidneskranken i retten. 

23-årig mor tog livet af sig på sin fødselsdag - nu er den sørgelige årsag kommet frem