Modbydeligt: Gemte glasskår i børnenes sandkasse

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Østjyllands politi kæmper lige for tiden med hærværk på flere aarhusianske legepladser

Både Østjyllands politi, Gadeplan Aarhus og fritids- og ungdomsklubberne oplever hærværk mod flere aarhusianske legepladser. Det sker fordi unge mennesker kommer på pladserne efter lukketid. Det har medført Løsnede bolte på gynger og glasskår skjult i sandkassen

Læs også

Danskere kan rejse på ferie til dette land fra 1. juli

Det skriver lokalavisen.dk

Øgede patruljer

Østjyllands Politi fortæller til Lokalavisen at det er et problem, som har spredt sig til hele kommunen, og at man for tiden har øget patruljerne.

"Vi har en ekstra opmærksomhed og en øget patruljering grundet Corona-situationen, og vi forsøger at være tilstede så mange steder som muligt. Men vi kan ikke være alle steder," siger Camilla Holdorff Nielsen, der er vicepolitiinspektør, Østjyllands Politi.

Selvom det er en øget problematik, er det dog ikke væltet ind med anmeldelser ved politet:

"Vi oplever, at der er en bagatelgrænse for, hvad institutionerne ønsker at anmelde til politiet," siger Camilla Holdorff Nielsen.

Forældre skal holde øje med deres store børn

Når politiet er ude på patruljer om aftenen, møder de både børn og unge fra alle samfundslag.

"Det er både unge, vi kender i forvejen, og unge vi ikke kender. De plejer at mødes i sportsklubben eller fritidsklubben. Det kan de bare ikke lige nu. Så de keder sig bravt og finder sammen på legepladser rundt omkring," siger vicepolitiinspektøren

Hun opfordrer også til, at forældre holder ekstra øje med deres store børn og tage en snak med dem, om hvordan man skal opføre sig hvis man mødes på skoler eller institutioners områder

Foregår ofte stille og roligt

Michael Larsen, der er leder af Gadeplan Aarhus, Børn og Unge, vil også gerne appellere til forældrene.

"Vi har nedsat en arbejdsgruppe, der skal se på, hvordan vi kan gøre noget ved det. Vi kan ikke være alle steder, så vi ser på, hvordan vi får aktiveret forældrene og får dem i dialog," siger Michel Larsen.

Han fortæller dog også at det som regel foregår ganske stille og roligt når de unge mennesker mødes. De er gode til at holde afstand, men nogle gange går det altså galt.

Luft hunde ved institutionerne

Fritids- og ungdomsskoleleder i Aarhus Vest Anders Glahn beder også forældrene om at holde øje:  

"Måske kan man lufte hunden de steder, man ved, de unge opholder sig. For vi kan jo ikke være alle steder. Men som oftest oplever vi, at en god dialog kan forhindre det meste. Så er der nogle, der stadig ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, og det bliver så en sag for politiet," siger Anders Glahn.

Han understreger at det ikke kun er i corona-krisen at de unge mennesker der holder til på skolernes legepladser, men at det helt klart har gjort det mere populært.

"Corona-krisen har gjort det værre. Så det kan blive en rigtig lang sommer, hvor det kan eskalere. Men vi er fuldstændig klar over det, og vi vil være ekstra ude og også have tæt dialog med både politi og institutioner." Siger han.

Læs også

715.000 danskere får flere penge

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip