Mor til 1-årig dreng vækket af panisk kæreste: Så går den grusomme virkelighed op for hende

Emil Ryttergaard

376 uger siden

|

27/04/2017
112
Zachary Tendon blev kun 18 måneder gammel. Foto: Privat
Zachary Tendon blev kun 18 måneder gammel. Foto: Privat
Da lille Zachary Tendon pludselig holdt op med at trække vejret og døde 23. marts i år, hang historien, som moderens kæreste fortalte politiet, slet ikke sammen. En mere dyster sandhed blev hurtigt afsløret.

Dagens topnyheder

Det var om eftermiddagen 23. marts, da politiet i Bingham County i den østlige del af den amerikanske stat Idaho fik et foruroligende alarmopkald fra et oprørt forældrepar. 

Kvindens kun 18 måneder gamle søn Zachary Tendon lå livløs på gulvet, og moderens kæreste forklarede, at drengen var faldet ud af sin seng, skriver lokalmediet KTLA.com

Drengen lå livløs på gulvet og havde opkast på sin brystkassen og udspilede øjne. Desuden var hans hud helt blågrå over hele kroppen. 

Ifølge drengens stedfar, den kun 22-årige Jesus Adan Castillo, havde han været i bad, mens drengen var kravlet ud af sin barneseng. Han hørte en lyd fra værelset, som indikerede, at han var faldet hårdt ned på gulvet.

Jesus Adan Castillo forlod badet for at se til drengen. Han virkede forvirret, men havde det ifølge stedfaderen 'helt fint'. 

Men hurtigt fik lille Zachary Tendon det dårligere, hvorefter faderen vækkede moderen og slog alarm til politiet klokken 16 om eftermiddagen. 

Da den drengen kom på hospitalet, viste det sig hurtigt, at hans voldsomme skader langt fra stemte overens med stedfaderens forklaring om, at han blot var faldet ud af sin seng. Lægerne konstaterede, at drengen blandt andet havde fået ødelagt sin blodkar i kroppen og i øjnene. 

- Lægerne forklarede, at for at tilegne sig disse skader, så skulle barnet have været i et biluheld med over 110 kilometer i timen. Lægerne beskriver derfor angrebet som meget voldeligt, fremgår det i sagtens retsakter. 

Foto: Privat foto

Da efterforskerne fandt ud af dette, tog de Castillo med ind til en afhøring, hvor en anden forklaring pludselig så dagens lys. Han tilstod at have været voldelig over for barnet.

Drengen havde nemlig været pylret og havde irriteret stedfaderen, efter at han var faldet ud af sin seng, og faderen havde derfor slået drengen, sparket ham i maven og rystet ham indtil flere gange.

På et tidspunkt i løbet af aftenen havde Zachary Tendon grædt, og han gik i hælene på stedfaderen og ‘irriterede ham’, hvorefter han med hælen sparkede drengen så hårdt han kunne i maven, så drengen faldt bagud og slog hovedet mod en dørkarm og ned i gulvet.

22-årige Jesus Adan Castillo. Foto: Politi

Derefter havde han slået drengen så hårdt han kunne og rystet ham hårdt op mod ti gange og lagt ham tilbage i barnesengen. Derefter var Jesus Adan Castillo rigtig nok gået i bad, hvorefter stedsønnen var faldet ud af sengen og faldet bevidstløs om. 

Den 18-måneder gamle dreng, som lå i koma på hospitalet, havde utallige kraniebrud og en række andre indre skader, og lægerne kunne intet stille op.  

To dage senere blev Zachary Tendon erklæret hjernedød, hvorefter hans organer blev doneret væk til otte andre børn i nød. 

Castillo sidder i øjeblikket varetægtsfængslet og risikerer en livstidsdom for drabet på sin stedsøn, når han skal for en dommer 1. maj.   

Ægtemand ville tage foto af konen, inden stort maratoløb. Men så opdager manden ulækker detalje i baggrunden.