Mor til misbrugt 4-årig pige: ‘Jeg er den stolteste mor i hele verden’

Ane Sørensen

370 uger siden

|

19/06/2017
112
Foto: Polfoto/Ernst van Norde
Foto: Polfoto/Ernst van Norde
Moderen til den lille pige, der blev bortført fra en børnehave og misbrugt seksuelt, takker for den store støtte, familien har fået. Hun opfordrer samtidig til, at forældre ikke bliver bange.

Dagens topnyheder

Den fireårige pige, som onsdag i sidste uge blev bortført fra Børnehuset Snogebæksvej i Aarhus V og misbrugt seksuelt, har det trods omstændighederne godt.

Det fortæller pigens mor, som er rørt over den støtte og opbakning, som familien har modtaget siden den grusomme oplevelse. 

Det skriver TV 2 Østjylland.

Moderen fortæller, at datteren ikke forstår den alvorlige situation og al opmærksomheden. Hun er en glad lille pige som før overgrebet.

- Jeg er den stolteste mor i hele verden. Hun har gjort noget, de fleste andre børn ikke kan. Hun kan huske og fortælle ned i detaljer. Hun har været en del af sin egen sag fra det øjeblik, hun kom tilbage til børnehaven. Alle har sagt, at hun er sej og har taget det så fint. Vi har den samme pige i dag, som vi havde i tirsdags. Hun er ikke så mærket af det, som vi havde frygtet, siger moderen til TV 2 Østjylland.

Trods det seksuelle overgreb på datteren, mener moderen ikke, at andre forældre skal være bange. Det kunne være endt langt værre, og der er ingen grund til at være utryg, fastslår hun. 

- Den her episode må ikke gøre, at vi som forældre bliver bange for at sende vores børn ud. Udendørs liv er en vigtig ting for børn, og forældre skal stadig turde sende deres børn ud på legepladserne. Slemme ting sker, men man skal ikke være bange, siger moren, der beskriver sin datter som mega sej, siger moderen til TV 2 Østjylland. 

Hun tilføjer, at pædofili er en sygdom, og at 'systemet' nok skal tage sig af gerningsmanden. Selvtægt er ikke vejen frem.

Foto: Polfoto/Ernst van Norde

Den fireårige pige forsvandt fra børnehaven omkring middagstid sidste onsdag. Omkring en time senere vendte hun tilbage af sig selv og fortalte, hvad der var sket. Det førte til anholdelsen af en 33-årig mand fra lokalområdet.

Pigens stedfar har fortalt Aarhus Stiftstidende, at gerningsmanden løftede den fireårige over institutionens hegn og forsvandt med hende. Personalet ringede ifølge stedfaderen og spurgte, om familien selv havde hentet datteren.

De skyndte sig hen til børnehaven, hvor pigen netop var vendt tilbage, da de nåede frem. Stedfaderen var den første, der snakkede med hende om, hvor hun havde været:

- Hun fortæller mig, at der kom en mand, som løftede hende over hegnet. Det er efterfølgende blevet bekræftet af et andet barn i institutionen, som har set hende blive bortført af den pågældende mand, siger stedfaderen til Aarhus Stiftstidende.

Torsdag fremstillede Østjyllands Politi en 33-årig mand i grundlovsforhør og sigtede ham for seksuelt overgreb mod pigen. Den formodede gerningsmand blev varetægtsfængslet i fire uger i lukket grundlovsforhør.

Bekymret forælder efter sexovergreb på 4-årig pige: ‘Jeg har længe advaret mod ham’