Nordjyder undrede sig over mærkelig aktivitet i nabohus: Da politiet ankom, gjorde de store øjne

Arkivfoto: Polfoto/HELENA BERGENGREN

To mænd har været i retten, efter de i september blev anholdt i et hus i Dybvad i Nordsjælland.

I september kunne flere indbyggere i den nordjyske by Dybvad ikke lade være med at undre sig over den underlige aktivitet, der fandt sted i et nabohus i området.

Derfor endte man med at kontakte politiet. Det skriver Nordjyske.

Efterfølgende ankom ordensmagten til huset, hvor man bankede på og forlangte at komme ind, men da betjentene så, hvad der gemte sig i hjemmet, skulle de formentlig lige gnide øjnene en gang.

Huset viste sig nemlig at være et skunklaboratorium med 387 cannabisplanter og syv kilo færdig skunk.

Læs også

Vil du have et pænere smil? Ny forskning afslører at kokosolie bleger din tænder

Derfor blev de to mænd, der befandt sig i huset straks anholdt, og tirsdag i denne uge blev de så begge stillet for retten i Hjørring

Her blev den ene af de to mænd - en 47-årig vietnameser - dømt for medvirken til fremstilling og videreoverdragelse af hash og blev i den forbindelse idømt et års fængsel samt udvisning af landet i seks år. Det oplyser anklager Jette Rubien.

Den anden tiltalte - en 40-årig mand - har endnu ikke modtaget sin dom, da han først skal mentalundersøges. Han erkender dog overfor retten, at han havde lånt 40.000 kroner til at opbygge skunklaboratoriet, ligesom han indrømmede, at han fik hjælp af den dømte 47-årige mand.

Læs også

Politiet advarer mod kynisk svindelnummer: Pas på hvis folk ringer på og fortæller denne løgn

Den 40-årige nægter dog, at han producerede de ulovlige stoffer for at sælge dem videre og forklarede i stedet, at det til dels var til eget forbrug og til dels noget, han skulle bruge for at kunne lave cannabisolie til kræftsyge.

Ligeledes indrømmede den 40-årige mand, at han havde stjålet strøm for omkring 80.000 kroner over en periode på tre måneder til at forsyne den omfattende skunklaboratorie.

Læs også: Politiet stoppede 49-årig bilist og blev lamslået, da han åbnede munden: ’Det er faktisk imponerende’

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip