Nu er den gal igen: Ukendte gerningsmænd smadrer polities nye våben

Politiet plages af i øjeblikket af hærværk - muligvis begået af personer, der godt kan lide at køre for stærkt.

I løbet af den seneste måned har Vejdirektoratet og Rigspolitiet landet over haft travlt med at opstille politiets nyeste våben mod fartsyndere - Danmarks første automatiske stærekasser.

De nye fartkameraer - 20 i alt - er opstillet på 11 lokationer i hele landet, men knap har politiet tændt for de nye stærekasser, der modsat politiets fotovogne kan betjene sig selv, før de er blevet slukket igen.

Det er dog ikke politiet, der har været i gang med at deaktivere de nye stærekasser, men derimod ukendte gerningsmænd, som nu for tredje gang har ødelagt politiets nyeste middel mod fartdjævle. Det skriver TV2 Østjylland.

Læs også

Nu advarer din tandlæge: Sluk for e-cigaretten med det samme

Første gang fandt sted 4. oktober i Albertslund, hvor ukendte hærværksmænd ødelagde områdets netop opstillede stærekasser, selv om de endnu ikke var blevet taget i brug.

To dage efter - 6. oktober - blev også stærekasser smadret i Ballerup ved København og natten til søndag, var den gal igen.

Klokken 00.41 gik den indbyggede alarm nemlig i de nye stærekasser på Grenåvej ved Aarhus, som kun havde fået lov at at blitze løs en uge.

Læs også

Mand fundet død midt på gaden under mistænkelige omstændigheder: ‘Vores mistanke går på mord’

Alarmen aktiveres, når kasserne bliver angrebet udefra, og det var netop, hvad der skete, da ukendte gerningsmænd smadre glasset på kasserne, før politiet nåede frem. 

De nåede dog ikke helt ind til selve kameraet, da glasset er gjort særlig modstandsdygtigt overfor slag.

Hos Vejdirektoratet ærgrer det afdelingsleder for trafiksikkerhed, Marianne Foldberg Steffensen, at de nyopstillede stærekasser ikke kan få lov at stå i fred.

Læs også

Medina i overraskende karriereskifte: Det skal hun lave nu

- Vi vidste jo godt, at det ville ske, men vi har prøvet at gøre det så godt, som vi kunne og indrette dem så godt som muligt. Det er rigtig frustrerende. Vi har gjort meget for at forklare, hvorfor stærekasserne er vigtige, siger hun til Aarhus Stiftidende.

Selv om det ikke lykkedes gerningsmændene fra Aarhus at ødelægge stærekassernes kamera, så er det stadig en bekostelig affære at reparere dem, lyer det fra Marianne Foldberg Steffensen.

Læs også

S og DF vil nægte Peter Madsen sex: ‘Det er en hån mod de efterladte’

Vejdirektoratet har dog hverken i sinde at pille stærekasserne ned igen eller beskytte dem yderligere. I stedet forventer man, at antallet af hærværksangreb vil aftage, efterhånden som danskerne vænner sig til deres tilstedeværelse.

- Man kan lave alle mulige tiltag, som gør ting dyrere, men man kan også sige, at på et tidspunkt bliver vi nødt til at acceptere, at de er der, siger afdelingslederen til Aarhus Stiftidende.

Dagens Gossip