S og DF vil nægte Peter Madsen sex: ‘Det er en hån mod de efterladte’

Ifølge både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti skal kvindebesøg til mænd med livstidsdomme begrænses. Det skal det af hensyn til de pårørendes retsfølelse, lyder argumentet.

Det er næppe en dans på roser at sidde i fængslet på livstid, men nu vil Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet gøre livet endnu mindre sjovt for mandlige livstidsdømte fanger.

Ifølge de to partier bør mænd, der er dømt til fængsel på livstid, nemlig ikke kunne få besøg af nye kvindelige bekendtskaber, når de sidder bag tremmer. Det skriver Ekstra Bladet.

Det er ingen hemmelighed, at flere livstidsdømte mænd får mange henvendelser - og endda besøg i fængslet - af fremmede kvinder, der finder dem spændende og tiltrækkende.

Læs også

Mand fundet død midt på gaden under mistænkelige omstændigheder: ‘Vores mistanke går på mord’

Således er Peter Lundin blevet gift to gange, mens han har siddet i fængsel, ligesom det også er kommet frem, at Peter Madsen har haft et upassende forhold til en kvindelig fængselsbetjent.

Netop i kølvandet på nyheden om Peter Madsens hemmelige forhold er der kommet ekstra fokus på denne tendens, og det har nu fået S og DF til at foreslå, at man bremser for besøg af kvinder til livstidsdømte mænd .

- Der er en tendens til, at de folk, der er dømt de hårdeste straffe for at have begået de værste forbrydelser, modtager lange rækker af kvinder, der gerne vil bygge relationer til dem, kende dem, have sex med dem og giftes med dem. Det, synes jeg, er helt grotesk, forklarer Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod, til Ekstra Bladet og fortsætter:

Læs også

Mand tiltalt for brutalt drab: Skar halsen over på sin underbo

- Mange af de her livstidsdømte er dømt for at have mishandlet netop kvinder, og derfor skal kriminalforsorgen ikke stå for at afholde møder mellem de her vanvittige mennesker, lyder det fra Peter Kofod, der slår fast, at kriminalforsorgen skal ikke ‘lægge madras til den slags’.

Ifølge retsordføreren skal de dømte mænd dog ikke afskæres fra besøg, når det gælder koner eller mødre - kun nye bekendskaber. 

Også Trine Bramsen, der er retsordfører i Socialdemokratiet, mener, at det skal være slut med damebesøg for livstidsfanger og kalder det ‘en hån mod ofrenes efterladte, hvis mændene kan have et aktivt datingliv i fængslerne,’ og understreger, at det handler om retsfølelsen.

Læs også

44-årig fynbo gik amok ved tandlægen, da en særlig patient blandede sig: Endte med peberspray og anholdelse

Hos Fængselsforbundet er man dog stærk modstander af det nye forslaget, lyder det fra formand Kim Østerbye.

- Det er jeg principielt imod. Når domstolen har talt og givet de her mennesker tæt på den ultimative straf, så synes jeg ikke, at det giver mening, at politikerne blander sig. Det kan jo også være, at en af kvinderne er den person, der er med til at rette billedet op for den indsatte, siger Kim Østerbye til Ritzau.

Dagens Gossip