Par fra Vejle fandt 'snedigt' trick til at tjene penge: Nu er de dømt for bedrageri

Ninna Andreasen

400 uger siden

|

08/11/2016
112
Bare fordi folk siger, de vil hjælpe, er det ikke altid sandheden. Pas på derude.

Dagens topnyheder

I dag faldt der dom i en omfattende bedragerisag i Retten i Kolding. Her var en 27-årig mand og en 22-årig kvinde tiltalt for svindel begået mod personer over internettet.

- De to dømte fandt frem til annoncer på Internettet, hvor folk søgte efter en bestemt vare som fx koncertbilletter eller iPhones. Herefter ringede eller sendte de en sms om, at de havde netop den vare, pågældende søgte. Men når personerne så havde overført penge for deres vare, så hørte de aldrig fra de to dømte igen, forklarer anklager fra Sydøstjyllands Politi Signe Stoltberg.

Kvinden blev dømt for 32 tilfælde af bedrageri. Hun erkendte sig skyldig i de fleste. Den 27-årige mand blev dømt skyldig i at have begået 10 af bedragerierne sammen med kvinden. Han nægtede sig skyldig i alle anklager.

I alt blev seks vidner afhørt i sagen, som forløb over to dage.

- Den 22-årige kvinde har ikke tidligere været straffet og blev idømt 3 måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste’, fortæller anklager Signe Stolberg: ’Og den 27-årige mand, der har 3 tidligere domme for bedrageri og havde en reststraf på 41 dage fra en prøveløsladelse, blev idømt 5 måneders ubetinget fængsel, siger anklageren.

Begge blev dømt til at betale erstatning til alle ofrene.