Bailey ville ikke spise: Så fik ejer øje på noget mystisk i dens gane

Kristine Bugbee

401 uger siden

|

06/11/2016
En dyrlægeklinik i USA har delt et hårrejsende billede for at advare hundeejere om det ubehagelige fænomen.

Dagens topnyheder

Et billede af en hund med utallige mariehøns i ganen får det til at løbe koldt ned ad ryggen på hundeejere i disse dage. 

Det er den amerikanske dyrlægeklinik Hoisington Veterinary Hospital, som har delt billedet på deres side på Facebook som en advarsel til alle hundeejere.

Da hunden Bailey pludselig ikke ville spise sin mad, vidste dens ejer Frances Jiriks, som bor i en lille by i delstaten Kansas, at noget var helt galt. Det skriver Daily Mail. 

Frances Jiriks bemærkede samtidig, at Bailey var sløv og havde skum omkring munden, og derfor tog hun hurtigt til dyrlægen.

Dyrlægen Lindsay Mitchell fik straks øje på problemet - det var nemlig det andet tilfælde, hun oplevede på klinikken den dag. 30-40 mariehøns sad fast i ganen på stakkels Bailey, og Mitchell spurgte, om hun måtte tage et billede, så hun kunne advare alle om fænomenet. 

Lindsay Mitchell fortæller, at et mariehøne-angreb kan skabe langvarige sundshedsproblemer hos hunde, hvis det ikke bliver behandlet hurtigt. 

- Hvis dit kæledyr savler eller skummer omkring munden, så se efter disse mariehøns. De forårsager sår på tungen og i munden og har et meget smertefuldt bid, forklarer hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bailey blev hurtigt sig selv igen, efter at han fik fjernet de mange mariehøns fra ganen. Foto: Hoisington Veterinary Hospital

 

I Baileys tilfælde var der tale om asiatiske meriehøns, der ser ud som almindelige mariehøns, men som udskiller et sekret, der gør, at de kan klistre sig fast til det slimede væv i munden. Jo længere de får lov at sidde der, jo sværere er de at fjerne. Og jo større skade gør de.

- Jeg delte ikke billedet for at gøre folk bange, men for at give hundeejere information nok til at kunne handle, hvis de pludselig opdager, at deres hund savler unaturligt meget og skummer om munden, siger Lindsay Mitchell. 

Hun tilføjer, at hundeejere kan slippe for turen til dyrlægen, hvis de bare tjekker deres hundes ganer jævnligt. Opdager man en enkelt mariehøne eller to, så kan man bare fjerne dem med fingrene. 

Frances Jiriks fortæller, at Bailey heldigvis er på toppen igen efter den ubehagelige oplevelse. Se mere i klippet herunder.