Pas på: Ringer denne mand, skal du ikke tage telefonen

Foto: Shutterstock.com

Hvis din telefon ringer, så skal du være ekstra opmærksom på, hvem personen i den anden ende af røret er. Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi er nemlig ude med en advarsel.

Du skal være opmærksom på din telefons display i løbet af den nærmeste tid, når din telefon ringer. Politiet er nemlig ude at advare mod et opkald fra en falsk betjent, der kalder sig Kevin Hansen.

Det er Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi der er ude med advarslen, da flere danske borgere er blevet ringet op af den samme falske betjent.

Læs også

På grund af ‘dumme’ danskere: Opholdsforbud kan være på vej

Personen ringer fra et nummer der ligner politiets, og manden udgiver sig for at være Kevin Hansen fra Slagelse Politi. Problemet er bare, at Kevin Hansen ikke eksisterer, og han forsøger at svindle sig til informationer, der kan koste dig dyrt.

“Man skal aldrig give personlige eller fortrolige oplysninger over telefon – eller e-mail for den sags skyld – og hvis det er et opkald fra en person, der påstår at ringe fra politiet, kan politiets servicecenter i de fleste tilfælde af- eller bekræfte oplysningerne," lyder advarslen fra politiet.

Flere kontaktet af 'Kevin Hansen'

En af de personer der er blevet kontaktet af ‘Kevin Hansen’ er en kvinde fra Fredericia, som kort efter henvendte sig til politiets servicecenter for at høre, hvad det drejede sig om.

En anden person kontaktede ligeledes politiet og fortalte, at han var blevet ringet op af Kevin Hansen, mens en tredje person fortalte, at han var blevet ‘afhørt’ i telefonen og i god tro havde givet sine NemID-oplysninger til ‘Kevin Hansen’ i telefonen.

Politiet understreger, at der er tale om et fupopkald, og du skal altså ikke besvare opkaldet eller udlevere personlige informationer, hvis ‘Kevin Hansen’ fra politiet ringer dig op.

Har du informationer om, hvem ‘Kevin Hansen’ kunne være, så vil politiet meget gerne høre fra dig på telefonnummer 114.

Læs også

Nye informationer fra Mette Frederiksen

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip