Peter Madsens advokat: 'Min klient har været udsat for en meget traumatisk oplevelse'

Foto: Polfoto/Kenneth Meyer

Peter Madsens forsvarsadvokat forklarer, at omstændighederne omkring Kim Walls død var en traumatiserende oplevelse for den drabssigtede ubådskaptajn. En oplevelse, der måske kan have forklaret hans motiver.

Lige siden den massivt omtalte ubådssag tog sin begyndelse, har sagen rejst flere spørgsmål end svar.

Både i pressen og blandt befolkningen undrer mange sig fortsat over, hvad der egentlig skete på ubåden Nautilus, og hvorfor den drabssigtede opfinder Peter Madsen har ageret, som han gjorde i forbindelse med dødsfaldet af den svenske journalist Kim Wall.

Nu er Peter Madsens forsvarsadvokat, Betina Hald Engmark, dog kommet med sit bud på, hvorfor hendes klients handlingsmønster har syntes uforklarligt for de fleste.

Det har hun gjort i dokumentaren 'Ubådssagen – Forsvarsadvokaten', som torsdag blev sendt på DR2.

Foto: Polfoto/Jens Dresling

Her blev Betina Hald Engmark spurgt til sin klients gøren og laden – både i timerne i ubåden sammen med Kim Wall, samt også hans ageren og forklaringer efter sin anholdelse.

I tv-dokumentaren blev Betina Hald Engmark blandt andet bedt om at forklare, hvorfor Peter Madsen, efter egen udsagn, lagde sig til at sove i ubåden efter Kim Walls påståede dødsulykke.

Læs også

Erfarne drabsefterforskere: Derfor holder Peter Madsens forklaring ikke vand

- Jeg kan kun gisne, men det, man skal huske på, er, at min klient jo på det her tidspunkt har været udsat for en meget traumatisk oplevelse, lyder det fra Betina Hald Engmark, der fortsætter ved at forklarer, at Peter Madsens fokus nu ligger på Kim Wall og opklaringsarbejdet:

- Min klient holder meget på, og det sagde han også inde i retten, at skide være med ham - hans liv det er slut, det er fuldstændig ligemeget. Det, der er det vigtige her, er Kim Wall - hendes liv er desværre også slut. Så for ham er der ikke mere tilbage. Det gør jo altså så nok, at han foretager de her meget irrationelle handlinger, som han foretager sig. Og det ved min klient godt, at det kan være svært at forstå, lyder det fra Betina Hald Engmark.

Dermed antyder forsvarsadvokaten, at den drabssigtede Peter Madsens handlinger muligvis har været irrationelle som følge af den traumatisk oplevelse i ubåden.

I dokumentaren forklarer Betina Hald Engmark også, at Peter Madsen fortsat nægter sig skyldig i sigtelserne mod ham, men at han samtidig var lettet, da Kim Walls torso blev fundet på Vestamager mandag 21. august.

- I og med politiet nu har fundet liget, eller en del af liget, af Kim Wall, så er der jo flere skridt hen imod, at det kan være, at man kan få bevist, at det er en ulykke, der er sket på Nautilus, forklarer forsvarsadvokaten, der understreger, at Peter Madsen fortsat nægter at have påført skaderne til Kim Walls liv.

Betina Hald Engmark kan dog fortsat ikke svare på, hvorfor Peter Madsen ikke kontaktede politiet efter Kim Walls død.

Læs også

Mor finder 4-årig søn med blodige mærker overalt - så fortæller en pædagog hvad der var sket

Hun fortæller til gengæld, at den fængslede Peter Madsen stadig er påvirket af situationen, men at han ellers er ved godt mod.

I dokumentaren glæder Betina Hald Engmark sig også over, at det lykkes at få åbnet dørene ved tirsdages retsmøde, hvor Peter Madsen overfor offentligheden fik afgivet en række nye forklaringer.

- Min klient har ønsket en åbenhed, og han har ikke noget at skjule, så for ham at se, kan alt komme frem, siger Betina Hald Engmark.

I dokumentaren får man i øvrigt at vide, at forsvaret af Peter Madsen er Betina Hald Engmarks første drabssag som forsvarer.

Hun fortæller, at det var Peter Madsen selv, der ønskede hendes som sin forsvarsadvokat, men forklarer samtidig ikke, hvorfor hun var ønsket af den drabssigtede opfinder.

Peter Madsens forklaring i retten: Sådan døde Kim Wall

 

Dagens Gossip