Peter Madsens forsvarsadvokat: Politiets forklaring om dødsårsagen er direkte forkert

Peter Madsens forsvarsadvokat kalder politiets seneste oplysninger for 'direkte forkerte'.

Forsvarsadvokat Betina Hald Engmark er ikke enig i politiets fremlægning af Peter Madsens forklaring om Kim Walls dødsårsag.

Drabssigtede Peter Madsen, også kendt som Raket-Madsen, har aldrig sagt, at journalisten Kim Wall mistede livet som følge af en kulilteforgiftning i ubåden Nautilus, som politiet ellers skrev i en pressemeddelse mandag. Det skriver mx.dk.

Poltiets fremlæging er ifølge ubådsopfinderens forsvarsadvokat Betina Hald Engmark 'direkte forkert'.

- Min klient har forklaret, at der var et undertryk i ubåden og en masse udstødningsgasser, og en del af dem kan være kulilte. Men ikke at det var årsagen. Han har tværtimod sagt, at han ikke kender dødsårsagen, siger Betina Hald Engmark.

Derfor har hun indsendt spørgsmål til politiet og anklageren for at få en forklaring på pressemeddelelsens indhold. Men de er ikke gået igennem, og derfor er hun nu selv gået til pressen. 

Peter Madsens forsvarsadvokat Betina Hald Engmark.

Ifølge forsvarsadvokaten har Peter Madsen alene forklaret, at han befandt sig i ubådens tårn, mens Kim Wall var nede i bunden af fartøjet. At der var et undertryk, og at der var udstødningsgasser i luften.

Politiet kunne også mandag fortælle, at Peter Madsen har erkendt, at det var ham, der efterfølgende har gennemført parteringen af liget. 

Men heller ikke det kan hans forsvarsadvokat ikke direkte bekræfte.

Læs også

Peter Madsen skifter forklaring: Sådan døde Kim Wall i ubåden

- Jeg kan bekræfte, at han har været til en genafhøring for nylig, og at han erkender sigtelse med usømmelig omgang med lig. Men jeg vil ikke gå i yderligere detaljer med det, siger Betina Hald Engmark.

Københavns Politi ønsker ikke at svare på forsvarsadvokatens beskyldning. 

- Jeg har ikke nogen kommentarer til det i pressen, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politi.

Peter Madsen skifter forklaring: Sådan døde Kim Wall i ubåden

Politiet har fundet videoer af tortur og drab på kvinder på Peter Madsens computer

 

Dagens Gossip