Politi advarer: Pas på falske betjente

Falske bejtente forsøger lige nu at narre penge fra intetanende borgere.

Midt- og Vestsjællands Politi advarer lige nu mod en eller flere falske betjente, som forsøger at inkassere bødepenge fra tilfældige bilister. 

Advarslen sker efter er tilfælde fredag eftermiddag, hvor en ung mand blev hevet til side af en mand, der udgav sig for at være fra politiet. 

- Klokken 15:09 stoppede en bil en anden bil på rastepladsen ved Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde, Greve. En bil med et blåt blink i forruden kørte op foran en anden bil, hvorefter føreren steg ud og talte med en 19-årig bilist. Over for den 19-årige præsenterede modparten sig som politimand og sagde, at den 19-årige havde lavet en ulovlig overhaling, skriver politiet således i en pressemeddelelse om hændelsen. 

Noget ved betjenten vakte den unge mands mistanke, og han bad derfor om at se noget legitimation for, at manden virkelig var betjent. 

Til det svarede "betjenten", at han havde glemt det, og at den 19-årige derfor undtagelsesvist slaå for en bøde. 

- Hele episoden filmet på video af den 19-årige, der havde video i den bil, som han kørte i, uddyber politiet, der dog ikke har frigivet billeder af situationen. 

Ordensmagten bruger i stedet eksemplet til at advare andre trafikanter og borgere mod de falske betjente, der er på spil:

- Sagen er et godt eksempel på, at det er vigtigt at spørge til politilegitimation, hvis man som borger er usikker på, om der rent faktisk er tale om en politimand. Politifolk har pligt til at vise deres legitimation for forlangende, understreger politiet dermed. 

Læs også

Falsk betjent prøvede at snyde to danske piger - udså sig de forkerte ofre

 

Dagens Gossip