Politi lukker sag, om forgiftet familie, der endte i tragedie: Giftige svampe var plukket i naturen

Foto: Scanpix

En familie fra Congo havde selv plukket de svampe i naturen, der endte med dødsfald, konkluderer politiet.

Det var ikke svampe fra Netto eller andre lokale supermarkeder, men derimod svampe plukket i naturen.

Sådan lyder politiets endelige forklaring i sagen fra oktober sidste år, hvor en congolesisk flygtningefamilie fra Haslev på Sydsjælland blev indlagt på hospitalet. 

Her blev 12 medlemmer af familien indlagt, hvoraf to børn tragisk døde som følge af forgiftningen.

- Vi vurderer, at der er tale om et tragisk ulykkestilfælde i forbindelse med indtagelse af svampe plukket i det fri, og der er ingen efterforskningsmæssig grund til at tro, at familien har været udsat for en forbrydelse, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Læs også

Nabo så røg fra hus og slog alarm: 38-årig mand død af eksplosion fra e-cigaret

Dermed undsiger politiets konklusion familiefaderens egen forklaring. Familiens far, Benjamin Lurhabaya, har under hele sagen nægtet, at familien skulle have samlet svampene i naturen.

- Vi har ikke samlet svampe eller andet i naturen. Hvorfor skulle vi samle svampe, når de koster 13 kroner i Netto. siger faren, har faderen tidligere sagt til lokale medier.

Familien har under hele sagen nægtet at have plukket svampene i naturen, men politiet er af en anden opfattelse. Foto: Scanpix

Men faderens udsagn har ikke fået politiet til at ændre eller uddybe deres udtalelse i forbindelse med sagen.

- Vi har talt med familien, og vi har lukket sagen. Og så ønsker vi ikke at komme med flere detaljer om vores efterforskning, og hvad vi har fundet, siger Søren Ravn-Nielsen. Han oplyser dog, at det er de tekniske undersøgelser i sagen, der har ledt frem til politiets konklusion.

Læs også

Amalie jubler: Clairvoyant forudsiger vild begivenhed for realitystjernen

Styrelsen for Patientsikkerhed har også vurderet familiens behandling på hospitalet, hvor der ikke er fundet nogle fejl i behandlingen af patienterne. 

- Tragedien kunne have været endnu større, hvis ikke sundhedspersonalet havde ageret så professionelt i den akutte fase, fortæller enhedschef og overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anette Lykke Petri.

Mand overraskede gruppe af unge kvinder på stranden: Ét blik på mandens krop fik dem til at slå alarm

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip