Politiet advarer: Man skal aldrig - som i aldrig gøre det!

Foto: Shutterstock.com

Politiet er ude med en stor advarsel. Du må aldrig gøre det - som i aldrig, lyder det fra politiet.

Politiet har i dag valgt at komme med en advarsel til danskere, hvor de opfordrer til, at man aldrig nogensinde skal gøre det.

Det er Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, der advarer i deres døgnrapport efter at en kvinde blev forsøgt franarret sig sine personlige oplysninger.

Læs også

Vidste du det? Marie advarer danskerne i sommervarmen

Der var tale om, at en kvinde fra Eskilstrup blev ringet op om formiddagen, hvor en person ved navn ‘Birthe’ var i den anden ende. Birthe kom fra Nordea, og hun havde brug for NemID og kontooplysninger.

“Om formiddagen gik det ud over en kvinde fra Eskilstrup, som blev ringet op af "Birthe" fra Nordea, der skulle bruge oplysninger om NemID og kontooplysninger.” skriver politiet i deres døgnrapport.

Heldigvis lykkedes det ikke ‘Birthe’ at få noget ud af sit opkald. Kvinden fra Eskilstrup ringede nemlig til sin bank kort efter og fik spærret både kort og konti.

Du skal ikke tro på det

I døgnrapporten fortæller politiet, at det ikke er den eneste, der er blevet forsøgt snydt af kvinden. De forsøgte også at snyde en kvinde fra Holeby, men hende lykkedes de heller ikke at narre.

På grund af de to forsøg, har politiet valgt at advarer danskerne, og de opfordrer til, at man ALDRIG nogensinde skal tro på disse opkald.

“Hverken pengeinstitutter eller NETS ringer og kræver oplysninger om betalingskort, NemID eller bankkonti. Man skal aldrig – som i aldrig! – oplyse konto- eller kortoplysninger – eller cpr-nummer for den sags skyld til uvedkommende,” fortæller politiet og fortsætter:

“Lav gerne en kontrolopringning eller kontakt politiets servicecenter på tlf. 1-1-4, hvis du har spørgsmål. Del gerne denne advarsel med pårørende eller venner, der måske er mindre velbevandret på it-sikkerhedsområdet', skriver politiet,” lyder det slutteligt.

Opfordringen er altså, at du ringer til politiet på 114 eller laver en kontrolopringning til din bank, hvis du oplever opkald som ovenstående.

Læs også

Fleggaard lukker grænsebutik ned

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip