Fleggaard lukker grænsebutik ned

Foto: Francis Joseph Dean/Ritzau Scanpix

Grænsehandel er i øjeblikket kun muligt, hvis man handler over nettet. Når grænsen til Tyskland åbner igen, vil der dog være en butik færre at handle i.

Når det på et tidspunkt bliver muligt at krydse grænsen til Tyskland igen for at handle billige dåsesodavand og andre lækkerier, så skal danskerne vænne sig til, at udvalget bliver mindre end det plejer.

Grænsebutikkerne holder i øjeblikket lukket, da det ikke kan betale sig for dem at løbe rundt. Når grænsen igen åbner, vil grænsebutikkerne gøre det samme, men det bliver med undtagelse af en butik.

Læs også

Forbud på vej i Danmark

Fleggaard har nemlig valgt at lukke en af deres butikker.

En butikker lukker permanent

Til Flensborg Avis fortæller Lars Mose Iversen, der er direktør i Fleggaard-koncernen, at grænsebutikken Calle i Rosenkrans bliver lukket ned. Han fortæller dog også, at det ikke har noget med coronavirussen at gøre.

“Det har nu ikke noget med corona at gøre. Det er i stedet en afvejning af, at andre butikker også kan dække den handel, der hidtil har været i dette supermarked,” fortæller han til avisen.

I forbindelse med lukningen af græserne har Fleggaard-familien valgt at lukke syv ud af deres otte Fleggaard-butikker samt syv ud af deres ni Calle-butikker. Det betyder, at der i skrivende stund blot er tre af de klassiske grænsebutikker fra Fleggaard, der holder åbent i øjeblikket.

Fleggaard-familien har ikke alle dage ejet Calle-butikkerne. De opkøbte Calle-butikkerne tilbage i 2010, men de valgte altså at holde faste i Calle-brandet i stedet for at omdøbe butikkerner til Fleggaard.

Læs også

Danskere opfordres til at gå i karantæne

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip