Politiet advarer mod fupmagere: Med dette trick stjæler de dine penge til sommer

Skrevet af Henrik R

06/05/2019
En person fra Vestjylland er blevet bedraget for 10.000 kroner, da han ville købe festivalbilletter til hele familien. Nu er politiet ude med en advarsel, så andre ikke ender i samme fælde.

Dagens topnyheder

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og der betyder også, at der er ved at blive sæson for danskerne at tage på festivaler rundt omkring i landet. Lige netop festivaler er dog et af de steder, hvor danskerne virkelig kan blive taget ved næsen.

Priserne for en festivalbillet er generelt i den pebrede ende, og derfor har tyveknægte held med at lokke mange penge ud af danskerne for billetter, som de dog aldrig kommer til at se. Politiet har netop oplevet en sag, hvor en borger fra Vestjylland er blevet franarret 10.000 kroner, da han købte billetter til hele familien via nettet.

“Desværre øjner nogle kriminelle muligheden for at tjene lette penge ved at udnytte, at mange gerne vil se deres yndlingsband optræde live. Og det er rigtig surt at blive snydt,” fortæller Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Guide til at slippe udenom bedragerne

Grundet de mange sager der kommer hvert år, har Syd- Og Sønderjyllands politi lavet en guide, så du kan undgå at blive fanget af de bedragere, der vil lokke penge ud af dig.

Borgeren fra Vestjylland blev snydt på den måde, at han aldrig modtog de billetter, som vedkommende havde købt, mens andre bliver snydt, da de ganske vist modtager en billet, men billetten er også blevet solgt til mange andre, og dermed virker den kun hos den person, der får scannet den først på festivalpladsen.

Undgå at blive bedraget med festivalbilletter

Skal du undgå at blive bedraget op til festivalsæsonen, så gør du klogt i at huske de følgende råd fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

1. Køb dine billetter fra de officielle billetudbydere. Er der udsolgt, så kom på festivalens egen officielle venteliste. Det er klart det sikreste.

2. Lad være med at efterlyse billetter på de sociale medier. Det er en let måde at lokke en billethaj til at sælge dig en falsk billet eller en billet til overpris.

3. Køber du en billet af en privat person, så husk at se, om navnet matcher det samme navn som det mobilePay-nummer, som du overfører til.

4. Mød sælgeren fysisk og betal først, når du får billetten. Har du mulighed for det, så tjek gerne om billetten er ægte.

Hvis du bliver snydt i forbindelse med billetter til en festival, så er der ikke meget, du kan gøre. Først og fremmest bør du naturligvis kontakte politiet, men festivalen har intet ansvar i forbindelse med, at du har købt en falsk billet. Det betyder altså, at hvis du bliver afvist ved indgangen, så kan du ikke kræve, at festivalen skal lukke dig ind eller give dig penge retur.