Politiet anholder bagmænd bag organiseret hashhandel: Så meget hash beslaglagde de i 2018

Foto: Shutterstock.com

Politiet anholdte i går to bagmænd, der menes at stå bag organiseret hashhandel i Albertslund.

Mens de i flere lande har gjort det lovligt med visse euforiserende stoffer, så er der ikke noget tegn på, at det kommer til at ske i Danmark foreløbigt. Derfor er det fortsat ulovligt både at indtage, men også at sælge hash.

Derfor kom Københavns Vestegns Politi torsdag formiddag på opgave, da de lavede en større aktion mod personer, der mistænkes at stå bag for organiseret hashhandel i Albertslund.

Politiet har ransaget hele fire adresse, hvor de har anholdt to unge mænd på henholdsvis 21 og 30 år. Personerne er blevet efterforsket af politiet igennem en længere periode, og de mistænkes at stå bag for salg af minimum 25 kilo hash siden efteråret 2018.

”De anholdte er mistænkt for at være centrale aktører i den organiserede hashhandel på Vestegnen med udgangspunkt i Albertslund,” fortæller politikommissær Søren Have Enevoldsen i en pressemeddelelse.

Anklagemyndigheden skal nu tage stilling til, hvorvidt de to anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør.

Så meget hash har politiet beslaglagt i 2018

Siden maj 2018 har politiet forstærket deres indsats mod hashhandlen på Christiania, og det har man kunne se i mængden af den beslaglagte hash. Der er nemlig blevet beslaglagt næsten tre gange så mange joints og op mod 300 kilo hash mere, end tilfældet var det i 2017.

Ifølge Københavns Politi blev der i 2017 beslaglagt 459 kilo hash, mens der sidste år blev beslaglagt hele 710 kilo. 135.000 joints blev der beslaglagt i år, mens det ”kun” var 59.875 joints, som politiet beslaglagde fra Christiania sidste år.

Værdien af den beslaglagte hash har cirka været 6.2 millioner kroner, mens den sidste år var på 1.4 millioner kroner. Det har altså gjort en væsentlig forskel, at politiet i København har brugt flere ressourcer på hashhandel i fristaden Christiania.

I forbindelse med ransagningen er 708 personer blevet anholdt i 2018, mens det blot var 183 personer året før.

Læs også

22-årig ringede 200 gange til alarmcentralen: Var tæt på at koste et barn livet

 

 

Dagens Gossip