Politiet er rystede: Lastbilchauffør kørte 92 km/t i byzone med ansigtet plantet i telefonen

Foto: Sydjyllands Politi

En lastbilchauffør gjorde det stik modsatte af det, som han burde. Han blev målt til 92 km/t, hvor han måtte køre 50 km/t, og han sad med sin opmærksomhed rettet mod sin telefon.

Hastighed og uopmærksomhed bag rattet er blandt de største årsager til ulykker i trafikken, og kombinerer man de to, så er der endnu større sandsynlighed for, at det vil gå galt.

Tilsætter du så et lastbil i den ligning, så er det dømt til at gå galt, og det er da også årsagen til, at politiet er fuldstændig rystede over en lastbilchauffør, der i går blev blitzet af politiets ATK-vogn.

Læs også

Teenager er i tæt kontakt med Peter Madsen: Vi elsker hinanden

Lastbilchaufføren kom kørende gennem den sønderjyske by Højrup, og her lød fartgrænse på 50 km/t. Da lastbilchaufføren torsdag blev blitzet af politiets ATK-vogn, var det dog med en hastighed på hele 92 km/t, og hvad værre er, så var chaufføren kun opmærksom på displayet i den mobiltelefon, som han holdt i sin hånd.

Det fik politiet til at gå til tasterne, hvor de skrev følgende på Twitter.

“Vanvittigt. Lastbilchauffør blev taget af ATK, da han kørte gennem Højrup syd for gram i dag (torsdag red.) Målt i byzone til 92 km/t samtidig med betjening af håndholdt mobiltelefon. Går det galt, går det RIGTIG galt. Kør bil, når du kører bil,” skriver Sydjyllands Politi på deres Twitter-profil.

Lastbilchaufføren var ikke den eneste, der blev målt med en forhøjet hastighed i Højrup i løbet af torsdagen. I en opfølgende status skriver Sydjyllands Politi, at der udover den føromtalte chauffør blev målt 67 sager. Heraf gav 18 af disse sager et klip i kørekortet, mens tre fik betinget frakendelse af deres kørekort.

Grundet skolestart i de fleste af landets folkeskoler, er politiet særligt opmærksomme på skoleområder. Derfor vil der være større sandsynlighed for at støde på en ATK-vogn i et område nær en skole i disse uger.

Læs også

Børnelokker blev afvist af 3. klasses elev: Så forsøgte han at køre drengen ned

 

Dagens Gossip