Politiet holder ekstra godt øje med dig i weekenden: Dette knalder de dig for

Landet over står ekstra mange betjente klar med bødeblokken fra fredag til søndag.

Der er altid god grund til at holde sig inden for lovens rammer, når man færdes i trafikken - ikke mindst i den kommende weekend, hvor politiet gennemfører en landsdækkende hastighedskontrol.   

Den målrettede hastighedskontrol fra fredag d. 14. oktober til søndag d. 16. oktober er placeret lige op til efterårsferien, hvor der er ekstra mange biler på vejene, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse. 

Læs også

Pas på denne sms: Din bankkonto bliver tømt

Om årsagen til kontrollen, som er lavet i samarbejde med Sikker Trafiks kampagne “Sænk farten - en lille smule betyder en hel del”, forklarer chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, Erik Terp Jensen følgende:

- Selvom antallet af alvorlige trafikulykker fortsat falder i Danmark, er der stadig for mange bilister, der kører alt for hurtigt og dermed udsætter sig selv og andre for fare. Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne.

Læs også

Fødevarestyrelsen advarer: Mælkesnitter kaldes tilbage

Særligt på landevejene har bilister tendens til at træde lidt for hårdt på speederen og overtræde den tilladte fartbegrænsning, hvilket betyder, at der sker flest ulykker der. 

I næsten halvdelen af alle dødsulykker med personbil i 2014 kørte føreren over hastighedsgrænsen, fremgår det af Rigspolitiets statistik. 

 

Dagens Gossip