Politiet holder særligt øje med disse danskere

Foto Ritzau Scanpix

I denne uge vil politiet være særligt opmærksomme på danskere, der kører rundt på de tohjulede køretøjer.

Fra og med i dag vil der være mere politi på vejene, og de vil særligt holde øje med danskere, der kører rundt i trafikken på de tohjulede.

Politiet fortæller i en pressemeddelelse, at de i perioden den 18. maj til og med den 24. maj vil foretage en målrettet indsats mod cyklister og knallertkørere.

Læs også

Mange danskere slækker på anbefalingerne

De såkaldte bløde trafikanter udgør en betydelig del af de dræbte og  tilskadekomne i trafikken, og disse trafikanter er mere udsatte for alvorlige skader, hvis de bliver involveret i en trafikulykke.

Ifølge rigspolitiet blev 28 cyklister og 10 knallertførere dræbt i trafikken i 2018, mens 921 cyklister og 269 knallertførere kom til skade.

Ulykkerne blev dog blandt andet forårsaget på grund af risikobetonet adfærd hos cyklister og knallertkørere, og det er derfor, at politiet vil holde særligt øje med dem i disse dage.

Rigspolitiet fortæller, at hvis en knallert kører for stærkt, så udgør det en væsentlig risiko for både føreren og medtrafikanterne. Samtidig skaber høj fart også utryghed hos cyklister og gående på cykelstier.

Hvorfor indsats mod cyklister og knallerter?

Herunder kan du læse bevæggrundende for, at politiet har valgt at foretage en indsats mod cyklister og knallerter.

• Bløde trafikanter er mere udsat for alvorlige skader eller død i ulykker.

• Nogle cyklister og knallertkørere kører over for rødt lys, kører på fortove i fodgængerfelter og tager ikke hensyn til andre trafikanter.

• Ulovlige knallerter udgør en væsentlig risiko for føreren selv og andre.

• Ulovlige knallerter skaber utryghed på gangstier i boligområder, hvor beboerne også generes af støj.

Læs også

DMI: 23 grader på vej

 

Dagens Gossip