Politiet leder efter vigtigt vidne i Hanne With-sagen: Håber, at denne mand vil stå frem

Skrevet af Mathias Busekist

25/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Håbet er nu, at vidnet i kølvandet på anholdelsen atter vil tage kontakt.

Dagens topnyheder

På den 23-årige kvindes blå cowboybukser blev der i sin tid fundet dna fra den formodede gerningsmand, og da man nu sammenlignede denne dna-profil med dem i politiets register, dukkede en nært beslægtet profil altså op.

Sønnens.

Yderligere efterforskning ledte til, at politiet i formiddagstimerne 8. februar kunne skride til anholdelse af den 53-årige mand på hans arbejdsplads i Østjylland. 

I den forbindelse tog man også et mundskrab fra ham, hvorefter Retsgenetisk Afdeling på Retsmedicinsk Institut kunne konkludere, at DNA'et fra bukserne med meget stor sandsynlighed er identisk med den 53-åriges.

Gennembruddet 7. februar førte videre til intet mindre end 17 henvendelser om Hanne With-sagen. Et tal, som udelukkende er blevet større siden da.

Men politiet afventer stadig henvendelsen fra én specifik mand, og man gør sig umiddelbart ikke de store forhåbninger om, at han ringer.

"Når vi ikke har fået kontakt til ham på nuværende tidspunkt, formoder vi, at han enten ikke ønsker at tale med os, eller at han er død. Vi følger dog stadig op på de henvendelser, vi får," oplyser kommunikationsafdelingen ved Københavns Politi således til TV 2 Østjylland.

Årsagen til, at man ønsker at komme i kontakt med ham, er, at han en oktoberaften i 1991 kontaktede politiet, fordi han mente at vide, hvem gerningsmanden var.

Vidnet forklarede, at han arbejdede som slagter i Lemvig, og at han mente at have arbejdet sammen med drabsmanden.

Ifølge vidnet havde den tidligere kollega opholdt sig i København omkring gerningstidspunktet og havde også været på kursus på Slagteriskolen i Roskilde.

Nøjagtigt, som det er tilfældet for den 53-årige drabssigtede, der nægter sig skyldig.

Fordi vidnet dengang betingede sig af anonymitet, har det ikke været muligt for politiet at følge op på tippet.

Håbet er nu, at vidnet i kølvandet på anholdelsen atter vil tage kontakt.