Populær dansk musiker død: "Han var bestemt den bedste"

Skrevet af Emil Martesen

25/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvil i fred.

Dagens topnyheder

Danmark har mistet en af sine mest markante skikkelser.

Ole Molin, en guitarist hvis talent og indflydelse rakte langt ud over de danske grænser, er gået bort i en alder af 87 år.

Musikerne Ann Farholt og Jesper Thilo, der var nære venner med Ole Molin, bekræfter begge dødsfaldet overfor Ekstra Bladet.

Ole Molin var kendt for sin tid i Danmarks Radios Big Band fra 1967 til 1976, hvor han ikke blot bidrog med sin musikalske ekspertise, men også knyttede dybe venskaber. Blandt disse var netop Jesper Thilo, en anden stor figur i dansk jazz, som mindes Ole Molin ikke kun som en fremragende musiker, men også som et varmt og generøst menneske:

"Han var en god ven. Han spillede fantastisk guitar, han var bestemt den bedste jazzguitarist, vi har haft nogensinde", siger Jesper Thilo til Ekstra Bladet.

Ole Molins liv var fyldt med musik, men også med øjeblikke af glæde og samvær uden for rampelyset. Han var kendt for sine kulinariske evner, ofte stående ved gryderne, når han var sammen med venner og bekendte.

Og selvom Ole Molin de senere år trak sig tilbage til Langeland, forblev hans venskaber intakte. Jesper Thilo mindes de sidste stunder med Ole Molin som fyldt med latter og gode samtaler.

Der kan heller ikke herskes tvivl om, at han efterlader sig noget af et musikalsk aftryk, og vi her på redaktionen sender de varmeste tanker til alle de pårørende i den svære tid.