Politiet skød hans søn: Far kræver forklaring

Foto: Shutterstock.com

Vi har tidligere beskrevet, at skud blev affyret i Hornslet, men nu kræver faren en forklaring fra politiet.

Vi kunne i går fortælle, hvordan politiet havde affyret skud i en større politiaktion. 

Søndag har man kunne bekræftet, at offeret blev ramt af fem skud, herunder i mave, bryst, skulder, arm og ben. Politiet valgte også at anvende peberspray for at pacifere den 25-årige.

Læs også

Blev fundet af redningshold: De stiller sig tvivlende over for historien

Han er i kritisk tilstand og svæver mellem liv og død.

Det bekræfter offerets familie til B.T. 

Blev fragtet til Skejby Sygehus

"Han bliver nu kørt til operation for at få lukket såret i maven, som bliver ved med at bløde," fortæller han til B.T over telefonen fra Skejby Sygehus. 

Han blev skudt kort før middag lørdag ved sin adresse i Kaløvigparken ved Hornslet. 

Øsyjyllands Politi oplyste i en pressemeddelelse, at de klokken 11:19 kørte ud til adressen. De havde modtaget en anmeldelse om, at en mand virkede truende, samtidig med, at han var bevæbnet med en kniv. 

"Ved ankomst til stedet tog betjentene kontakt til manden, der var aggressiv. Under den følgende politiforretning afgav politiet skud mod manden, som blev ramt flere steder på kroppen," oplyste politiet fredag i pressemeddelelsen. 

Faren spurgt politiet om en uddybende forklaring på, hvorfor de skød hans søn. Han fik at vide, at hans søn havde viftet med en machete og udvist truende adfærd i form af tilråb. 

De har overreageret

Han mener til gengæld, at betjentene har overreageret. 

"Hvorfor kan to betjente ikke stoppe en mand bed peberspray alene? Og hvorfor skal de absolut skyde fem gange, herunder i maveregionen," siger faren til B.T. 

Han har dog ikke kunne svare på, hvad der præcist er foregået. Den 25-årige har ingen kontakt til det psykiatriske system, men faren siger, atr han var ude i nogle 'småproblemer'. 

Faren lægger dog ikke skjul på, at sønnen ikke har opført sig normalt.

"Det kan jeg godt se, men hvorfor skal der så drastiske skridt til? Jeg synes ikke, det er normalt, at betjente står og skal anholde en ung gut, og de så ender med at skyde ham fem gange," siger han. 

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er i gang med at lave en tilbundsgående efterforskning af sagen, men de ønsker ikke at kommentere yderligere.

Læs også

Kæmpe forvirring omkring mundbind: Kulturministeriet præciserer retningslinjerne

 

Dagens Gossip