Politiet spærrer af: Kæmpe skorsten i fare for at vælte

Foto: Shutterstock

En 70 meter høj skorsten står og svajer faretruende, hvilket har fået politiet til at afspærre området.

Formentlig er der tale om en stabilisator, der er gået i stykker i den 70 meter høje skorsten på Bornholm. Det har fået politiet til lørdag morgen at afspærre området, da der er en stor risiko for, at den kollapser.

Læs også

Tilbagekalder varer solgt i Kvickly, Irma og Dagli’Brugsen

Af samme årsag har politiet også opfordret folk til at holde sig væk fra området, da det kan være farligt. 

Der er tale om skorstenen hos BOFA. Politiet har spærret af for både forbrændingsanlægget på genbrugspladsen, samt hele Torneværksvej i Rønne. 

Overfor Ekstra Bladet har Jesper Lund, der er vagtchef hos Bornholms Politi, udtalt, at det er en stabilisator, der er gået i stykker.  

Han har desuden afsløret, at anmeldelsen kom kl. 06.09, og at man vil gøre et forsøg på at redde den. 

Skorstenen befinder sig på et øde område, men alligevel har man dog hos Bornholms Politi besluttet at spærre området af. 

Jens Hjul-Nielsen, der er direktør i BOFA, har til Ekstra Bladet udtalt, at der er blevet tilkaldt specialister, som skal hjælpe med at håndtere situationen. 

"Desværre kunne de ikke være ret meget længere væk. De kommer fra Esbjerg, så vi forventer først, at de kommer sidst på dagen, og indtil da er alt afspærret," sagde han til Ekstra Bladet. 

På trods af politiets udtalelser om, at det er en stabilisator, der er gået i stykker, har Jens Hjul-Nielsen dog fortalt, at det endnu ikke er afklaret, hvorvidt det er en ødelagt stabilisator, der er skyld i, at den står og svajer.

Læs også

Her smitter unge hinanden med corona for at komme til fest

"Det ved vi ikke med sikkerhed. Men det er den teori, som vi arbejder ud fra," fortalte han også.