Her smitter unge hinanden med corona for at komme til fest

Unge i Aalborg udsætter sig selv for smitte for at undgå testcirkus. Foto: Shutterstock

Imens det meste af Danmark forsøger at holde afstand og undgå at blive smittet med coronavirus, så findes der smittekæder, der skal sikre at unge mennesker i Aalborg-området kan blive klar til studenterkørsel og druk.

Ifølge TV2Nord, så er er der unge mennesker i Aalborg, der har en lidt lemfældig omgang med coronavirus. Mens flere sogne i Aalborg forsøger at inddæmme smitten ved de automatiske nedlukninger, så vil de unge i samme område bare feste videre.

Læs også

Par får 20 børn på et år: Vil være den lykkeligste familie i verden

Det skal ske ved, at de smitter hinanden og derefter får et automatisk fripas på op til 240 dage efter de er kommet sig over sygdommen. Der skal ikke test eller vaccine til, hvis man har haft sygdommen og derfor kan særligt de studerendes afsluttende lastbilkørsel og flere dages festeri reddes af en omgang coronasmitte.

På samme måde kan de unge hygge sig på caféer og i fitnesscentre uden at skulle tænke over det evindelige testcirkus.

Jomfru Ane Gade lukket

Rygterne om bevidst smittespredning har floreret i Aalborg i et stykke tid. Det øgede smittetryk i Aalborg fik i torsdag Jomfru Ane Gade til at lukke ned, idet smitten skulle inddæmmes. Det er dog ikke sikkert at det vil have nogen effekt på de unges smittekæder.

TV2Nord har snakket med flere unge, der kan bekræfte, at der foregår bevidst smitte med coronavirus. Ikke overraskende forarger de unges adfærd. 

"Helt ærligt, så synes jeg, at det er uforsvarligt og uanstændigt over for fællesskabet. Vi har kæmpet så hårdt for at få incidenstallet ned, og alligevel, hvis det er rigtigt, at nogen lader sig smitte med vilje, så synes jeg det er helt uforståeligt for mig," udtaler rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune Mads Duedahl fra Venstre.

Læs også

Model udelukket fra Twitter: 'Fordi jeg er for lækker'