Politiet stoppede kørelærer midt i køretime: Det kostede ham kørekortet

02/08/2023 18:47

Nicolai Busekist

112
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet
Tirsdag aften blev en kørelærer standset af politiet, da han var midt i en køretime. Nu har han selv mistet kørekort.

Mest læste i dag

En kørelærer bliver nødt til at se sig om efter et nyt job. Han kommer nemlig ikke til at undervise flere elever i, hvordan man skal begå sig i trafikken.

Det har han gjort hidtil, og derfor har han sandsynligvis også fortalt om, at man ikke sætter sig påvirket bag rattet.

Alligevel var det netop, hvad han selv gjorde, da han sent tirsdag aften blev stoppet af politiet. Det resulterede derfor i en anholdelse og sigtelse for spirituskørsel. Da han blev stoppet, var han i gang med en køretime.

Det oplyser Østjyllands Politi i sin døgnrapport onsdag ifølge Ritzau.

Tirsdag aften klokken 22.17 blev en bil med den 54-årige mandlige kørelærer bragt til standsning på Ringboulevarden i Randers NV af en patrulje.

Det viste sig at være en god idé. De de efterfølgende valgte at teste for spiritus, viste det sig, at hans promille var over det tilladte. Det betød naturligvis, at han blev anholdt for forseelsen. 

Det er ikke blevet oplyst, hvad der fik patruljen til at standse bilen. Derfor vides det heller ikke, hvad der vakte politiets mistanke. Ligeledes har de heller ikke oplyst, hvad hans promille blev målt til.

Ifølge Ritzau har politikommissær Jesper Brøndum i forbindelse med en anden sag om en fuld kørelærer udtalt, at en kørelærer godt kan blive sigtet for spirituskørsel, selvom han ikke selv sidder bag rattet. 

Det udtalte han i 2020 til TV Midtvest, hvor han sagde, at det kun er kørelæreren, der har kørekort under køretimerne. Derfor er det ham eller hende, der bliver betragtet som fører af bilen.

I Danmark er det tilladt at køre bil, hvis man har en promille på 0,5 eller under. Det er dog værd at nævne, at man kan blive sigtet for spirituskørsel med en lavere promille. Det vil ske, hvis politiet vurderer, at man ikke kan køre sikkert.