Politiet stoppede lastbil med frugt: Gjorde vildt fund bag æbler og meloner

Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Det var noget af en overraskelse, der ventede polititiet, da en lastbil blev stoppet på i Odense.

For tre uger siden gjorde betjente fra Særlig Efterforskning Vest en opsigtsvækkende fangst, da de 26. juli valgte at stoppe en udenlandsk lastbil i Odense.

Lastbilen var spansk indregistreret og var på vej fra den iberiske halvø til Danmark med frugt. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelese.

Det var dog ikke kun meloner og æbler, der gemte sig bag i lastbilen - en kendsgerning som man muligvis allerede havde mistanke om hos Særlig Efterforskning Vest, der arbejder med organiseret kriminalitet i Vestdanmark.

Læs også

80-årig slået til blods ved bageren: Tog den forkerte parkeringsplads

I hvert fald valgte politienheden at ligge sig på lur i Odense, og da den spanske lastbil dukkede op slog man til. Det store køretøj blev standset og lasten af frugt blev undersøgt. Og der - gemt bag velsmagende sydlandske frugter stødte politiet på intet mindre end 1.200 kilo hash.

Efterfølgnede anholdt betjentene to mænd fra Spanien og en rumænsk kvinde, der alle var med lastbilen. De har siden siddet varetægtsfængslet.

Efter den store fangst har politiet arbejdet på at optrævle narko-netværket i Danmark, og i går kunne man så anholde en 56-årig mand fra Sjælland i en udløber af samme store narkosag.

Læs også

Beruset mand ville skyde ekskæreste på hendes skole: Fik et lift derhen af sin mor

Han fremstilles i dag onsdag klokken 9.00 i grundlovsforhør i Retten i Aarhus, sigtet for at have indsmuglet i alt 1.600 kilo hash fra Spanien til Danmark tilbage i februar.

Halvdelen af den indsmuglede hash beslaglagde politiet senere på en adresse i Arden i Himmerland.

Smugleriet er ifølge sigtelsen sket i samarbejde med de to spaniere, der blev anholdt og sigtet for episoden 26. juli og for indsmuglingen af de 1.600 kilo hash i februar.

Læs også

Biografer advarer: Pas på denne svindel-besked

Anholdelsen af den 56-årige mand skete efter, at Særlig Efterforskning Vest med assistance fra Særlig Efterforskning Øst, i en koordineret aktion ransagede en række huse i Nordjylland, på Fyn og på Midt- og Vestsjælland.

I forbindelse med ransagningerne blev der beslaglagt 10 kilo skunk, 7,5 kilo hash og 260.000 kroner i kontanter.

- Aktionen i går er et led i efterforskningen af en større narkosag, hvor der er smuglet store mængder hash til landet, som skulle sælges på gaden. Vi fortsætter efterforskningen og udelukker ikke yderligere anholdelser i sagen, siger leder af Særlig Efterforskning Vest, politiinspektør Brian Olsen.