Politiet vil gøre forældre opmærksomme: Dansk børn køber ulovlige knive - Kan give fængselsstraf

Foto: Shutterstock.com

Politiet er ude med en opfordring til forældre, der skal holde øje med, hvad deres børn køber på nettet. Hele 30 sager har politiet haft med import af ulovlige våben, hvor køberne alle sammen har været børn.

I løbet af det seneste halve år, har Syd- Og Sønderjyllands Politi registreret intet mindre end 30 sager om import af ulovlige våben, og det viser sig, at modtagerne er børn. Den yngste var sågar blot 10 år gammel.

For knap to måneder siden konfiskerede politiet i Københavns Lufthavn en pakke med hele tre ulovlige butterflyknive. Knivene var blevet købt fra nettet i Danmark, mens de blev afsendt fra Kina.

Det overraskende i denne sag er, at det ikke er en person oppe i alderen, men en blot 10-årig dreng, der står bag købet. Da drengen er under den kriminelle lavalder på 15 år, kan han ikke straffes for ulovlig import, men han slipper ikke for at blive kaldt til afhøring af politiet.

Læs også

Tragisk ulykke: Populær forlystelse knækker midt i luften - Koster to personer livet

Den 10-årige dreng er den yngste, der er blevet snuppet i at købe ulovlige knive på nettet, og det er blandt andet disse våben, der er blevet beslaglagt af politiet:

Halskniv, Skjulbar-kniv, Springkniv, Butterflykniv, Totenschlæger, Peberspray, Knojern, Slangebøsse.

Er de over 15 år kan det blive dyrt

Mens børn under 15 år ikke kan blive straffet for deres import af ulovlige våben i Danmark, så er sagen anderledes, når de har haft deres 15 års fødselsdag. Mange af børnene er dog ikke klar over, at det er ulovligt at købe disse våben, som de højst sandsynligt er blevet inspireret af fra et computerspil.

“Vores umiddelbare vurdering er, at de mindreårige slet ikke er klar over, at det er ulovligt at være i besiddelse af de ulovlige våben, fremhæver vicepolitiinspektøren, der samtidig vurderer, at de mindreårige ikke køber knive m.m. for at bruge dem i det offentlige rum, men fordi de ser flotte ud – lige som på computerskærmen,” fortæller Vicepolitiinspektør Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion.

Politiet fortæller, at hvis et barn er fyldt 15 år, og derefter bliver snuppet i at importere et ulovligt våben, så vil straffen lyde på en bøde på 3.000 kroner. Dog er der en risiko for, at det kan medføre fængselsstraf, hvis man ikke lærer af sine fejltagelser og fortsætter med at importere ulovlige våben.

Derudover kommer der en plet på straffeattesten, som kan påvirke ens muligheder for at få et fritidsjob eller en praktikplads i en virksomhed.

Læs også

Forsøgte at gemme sig fra politiet: Højtlydt prut afslørede ham

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip