Simon spærrede tyve inde på parkeringspladsen - fik hele banden anholdt

Emil Ryttergaard

380 uger siden

|

05/04/2017
112
Foto: privat foto
Foto: privat foto
Da 20-årige Simon Bryntesson Gustavsson opdagede, at tyve havde stjålet et af hans hjul på bilen, blev han rasende. Men så tog han affære og fik dem alle anholdt på en snedig facon.

Dagens topnyheder

- Jeg blev helt paf. Det var aldrig sket før, man da jeg opdagede det, blev jeg rasende. 

Sådan lyder det fra 20-årige Simon Bryntesson Gustavsson, da han opdagede at tyve havde stjålet et af hans dæk på bilen, efter at den havde stået på værksted natten over, skriver Aftonbladet

Den 20-årige havde sin bror med, og sammen besluttede de to sig for at køre rundt i byen Billingfors og lede efter det stjålne dæk. 

Til alt held fandt de en ældre Volvo V70, der havde tre slidte dæk på og et meget nyere dæk - det var nemlig det stjålne dæk, som Simon Gustavsson havde ledt efter.

Bilen stod parkeret i en bås ved den svenske supermarked ICA, og derfor tog den 20-årige mand en modig beslutning. 

- Jeg parkerede bag bilen, så de ikke kunne tage derfra. Jeg kunne se, at det var mit dæk, da jeg har nogle kendetegn på fælgene, siger Simon Gustavsson. 

Efter et stykke tid kom tre mænd ud af butikken, og de forklarede, at de havde købt bilen for tre uger siden, hvor dækket havde siddet på. 
Men den forklaring købte den 20-årige ikke.

Stemningen bliver hurtigt opspændt, og en af mændene åbner bagklappen på den gamle Volvo, hvor der gemmer sig en brækket skruenøgle. 

Foto: privat foto

Den anden halvdel havde Simon Gustavsson fundet ved garagen, hvor han havde mistet sit dæk. 

- Jeg skreg, at jeg havde den anden del af den brækkede skruenøgle, og at de ikke skulle flytte sig en tomme, inden politiet var kommet, og i det sekund ringede jeg efter politiet, der kom med det samme, siger Simon Gustavsson. 

Siden har politiet afhørt de tre mænd, der ikke kun havde tyveri af Simon Gustavssons dæk på samvittigheden. 

Det viste sig nemlig, at mændene var en del af en bande, der havde begået en lang række indbrud i hele den vestlige del af Sverige, og yderligere en mand og kvinde blev tiltalt i sagen, hvor de er anklaget for indbrud, hæleri og tyveri. 

Det er Simon Gustavsson glad for, da han i forvejen havde hørt om indbrudene. 

- Det er skønt, at de nu er sat fast. Jeg havde jo hørt om dem, så jeg tror politiet gjorde store øjne, siger han.

Politiet frigiver voldsomt foto: Betjent blev mødt af uhyggeligt syn i bolig