Betjent under køreprøve: 'Dine patter sidder helt rigtigt'

Emil Ryttergaard

379 uger siden

|

05/04/2017
112
foto: arkivfoto
foto: arkivfoto
En køresagkyndig får nu en betinget fængselsdom, efter at have krænket 15 kvinder med sexistiske og vulgære kommentarer, da de skulle op til køreprøve. Betjenten nægter sig skyldig, og overvejer nu at anke dommen.

Dagens topnyheder

- Vi kan køre et sted hen, som jeg kender, og så kan jeg lade dig bestå uden at køre, hvis du gør noget for mig.

Det var blot en af mange bemærkninger, som mindst 15 kvinder, der skulle op til køreprøve, måtte lægge ører til, da de skulle ud og køre med en 60-årig køresagkyndig, der nu er dømt for at krænke kvinderne. 

Den 60-årige betjent fik 30 dages betinget fængsel, da han er kommet med utallige sexistiske bemærkninger under kvinders køreprøver i perioden fra december 2013 til september 2015, skriver Ritzau. 

Selv nægter betjenten at have udtalt de krænkende kommentarer, selvom vidner kunne berette, at betjenten under en køreprøve i 2015 sagde, ‘dine patter sidder helt rigtigt’, og ‘næste gang skal du tage stramme bukser på. Jeg er sikker på, at du har en god røv’.

Under retssagen kunne man også høre, at betjenten ikke havde lagt skjul på, at han bedst kunne lide de yngre kvinder, ‘fordi han ikke gad at se på rynkede baller’.  

Den køresagkyndige overvejer nu at anke sagen. 

- Min klient er noget chokeret over dommen, siger den køresagkyndiges forsvarsadvokat Henrik Garlik. 

9-årig dreng fik chokolade af mand i hvid varevogn: Nu vil politiet tale med manden