Slovakisk kvinde udvist af Danmark: Tiggede på gaden

Ninna Andreasen

398 uger siden

|

30/11/2016
112
Det er første gang, en person er blevet udvist af Danmark for tiggeri.

Dagens topnyheder

I går, tirsdag, idømte Københavns Byret en slovakisk kvinde 40 dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for tiggeri.

Kvinden er tidligere straffet for tiggeri. I den pågældende sag er hun dømt for i to tilfælde at have tigget penge fra forbipasserende.

Det er første gang, at en person er blevet udvist af Danmark for at tigge.

Under retsmødet kom det frem, at den slovakiske kvinde var kommet til Danmark med det ene formål at tjene penge ved betleri, som det juridisk set hedder. Hun har flere gange tidligere været i landet for samme formål.

I dommen lagde retten vægt på, at kvinden flere gange er straffet for betleri. Selvom kvinden er EU-borger, og derfor har en udvidet beskyttelse mod udvisning, vurderede retten, at der var grundlag for at udvise kvinden.

- Det kan virke hårdt at udvise en person for at tigge penge, men faktum er, at betleri er ulovligt i Danmark. Når en person gentagne gange kommer til Danmark udelukkende for at ernære sig ved kriminalitet, så må man på et tidspunkt sige fra. Og det er det retten har gjort i dag, siger anklagerfuldmægtig Anne Jacobsen, Københavns Politi.

Kvinden har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om hun vil anke dommen.