Stor sag om pædofili: 46-årig mand mistænkt for seksuelle overgreb på mindst 24 børn

Nils Würtzenfeld

381 uger siden

|

30/03/2017
112
Janus Engel / Polfoto
Janus Engel / Polfoto
En voldsom sag om pædofili er lige nu under optrævling i Storkøbenhavn, hvor en 46-årige mand har indrømmet at have krænket en lang række børn seksuelt.

Dagens topnyheder

Siden 17. marts i år har en 46-årige mand fra Københavns Vestegn siddet varetægtsfængslet. Han er mistænkt for seksuelle overgreb på børn adskillige børn.

Nu har manden under en afhøring fortalt om en række øvrige overgreb. Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

I alt har Københavns Vestegns Politi på nuværende tidspunkt identificeret 24 børn, som menes at have været udsat for seksuelt misbrug af den 46-årige mand.

I de fleste af tilfældene har der angiveligt været tale om blufærdighedskrænkelser og anden kønslig omgang.

Overgrebene skulle have fundet sted både på mandens job i en daginstitution i Albertslund og i forbindelse med mandens frivillige arbejde i en spejderklub i Brøndby.

- Vi står med en meget alvorlig sag. Vi har derfor nedsat en gruppe af dedikerede efterforskere og nogle af Danmarks mest rutinerede videoafhørere, for at komme til bunds i dette sagskompleks, lyder det fra efterforskningslederen i sagen, politikommissær Ole Nielsen.

Han understreger samtidig, at man samarbejder med en række kommunale instanser.

- Samtidig er vi i et meget tæt samarbejde med de kommunale myndigheder, spejderne og Børnehus Hovedstadens psykologer, siger Ole Nielsen.

Københavns Vestegns Politi har i samarbejde med kommunen og spejderklubben afholdt en række orienteringsmøder for forældrene til de muligt misbrugte børn – senest i går aftes.

- Samtidig håber vi på forståelse for, at der er en række detaljer, vi ikke kan fortælle om offentligt, af hensyn til de muligt forurettede børn, lige som der forsat er en del af forholdene, der er omfattet af de dobbeltlukkede døre fra sagens start, lyder det fra Ole Nielsen, der lægger vægt på, at den sigtede har valgt at samarbejde.

- Vi har håb om, at vi kan få denne sag fuldt afdækket - blandt andet fordi den sigtede har valgt at samarbejde med vores efterforskere, siger Ole Nielsen.