Sydjyllands Politi med kraftig opfordring i forbindelse med Valentinsdag

Foto: Shutterstock

På Twitter har Sydjyllands Politi i anledning af Valentinsdag delt en kraftig og vigtig opfordring til både mænd og kvinder.

"Det er Valentinsdag og amorinerne flyver frit. Dagen for røde roser, to lys på et bord og varme blikke," starter Sydjyllands Politi et opslag på Twitter, som de delte i morges i anledning af Valentinsdag. 

Valentinsdag

Valentinsdag er også kendt som 'de elskendes helligdag', og det er en amerikansk 'helligdag', som altid afholdes d. 14. februar. På dagen udveksler par ofte chokolade, kort, blomster og lignende, selvom det ofte primært er manden, som forkæler kvinden. Mandens pendant til Valentinsdag er 'Bøf og Blowjob dag', som afholdes d. 14. marts. 

Opslaget har dog en alvorlig opfordring med sig, og det fortsætter således: "Men husk; der skal samtykke til sex. Ha' en dejlig dag i romantikkens tegn!"

Læs også

18-årig kvinde i Aarhus gav 20'er til udenlandske mænd: Så var hendes mobiltelefon væk

Politikredsen kommer altså med en opfordring til at overholde samtykkelovgivningen, som ifølge Justitsministeriet blev opdateret d. 17. december 2020. 

Debatten om voldtægt, seksuelle krænkelser, kvinderettigheder og samtykke er på sit højeste i flere år, hvilket også er én af årsagerne til, at Danmark fik en ny samtykkelov i slutningen af 2020.

Selvom der er større fokus end nogensinde før, så betyder det dog desværre ikke, at voldtægter er en saga blot.

Ifølge Det Kriminal Præventive Råd (DKR) modtog politiet nemlig hele 1.825 anmeldelser om voldtægt eller voldtægtsforsøg i 2020 (dvs. fem om dagen), og det anslås desuden, at "der finder mange flere voldtægter sted, da mange voldtægter aldrig anmeldes."

Ifølge DKR blev der i perioden 2018-2020 således i gennemsnit udført 11.800 voldtægter eller voldtægtsforsøg mod kvinder om året (mere end 32 om dagen), og hele 49 procent af disse var fuldbyrdede tvangssamleje. 

Trods det høje antal anmeldelser og det endnu højere formodede mørketal, så blev der kun fældet dom i 376 sager om voldtægt i 2020, hvoraf 118 af dem var i sager, som involverede børn under 12 år.

Foto: Det Kriminal Præventive Råd

Voldtægt rammer statistisk set oftest unge kvinder, men ifølge DKR er det ikke kun det kvindelige køn, som rammes, og cirka 16 procent af ofrene er således mænd, og Sydjyllands Politis opfordring gælder derfor også både kvinder og mænd. 

Glædelig Valentinsdag og husk at pas på hinanden! 

Læs også

Danmark overhales af vores nordiske naboer på vigtig liste

 

 

 

Dagens Gossip