Tendens blandt danskere får politiet til at advare: Risikerer en plet på straffeattesten

Foto: Shutterstock.

Det er ikke en ufarlig tendens, lyder det fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplever flere sager, hvor unge snyder med ID for at komme ind på værtshuse.

Det er ikke en ufarlig tendens, lyder det fra Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Læs også

Skaber utryghed: 37 procent gør det alligevel

Man risikerer nemlig bøde og en plet på straffeattesten, hvis man fifler med legitimationen for at få en glad aften i byen.

En konkret hændelse fandt sted lørdag den 18. september på et værtshus i Haderslev. Her havde en 17-årig dreng fra Aabenraa forfalsket sit pas for at snyde sig ind på stedet.

En ansat på værtshuset havde kontrolleret gæstens ID, fattet mistanke til dokumentet og tilkaldt politiet. Den 17-årige er efterfølgende blev sigtet for dokumentfalsk – kriminalitet, hvor man eksempelvis forfalsker et pas, en dåbsattest eller et sundhedskort.

Da drengen var under 18 år og dermed ikke myndig, måtte forældrene underrettes, ligesom de sociale myndigheder i hjemkommunen også blev orienteret.

Drop det

Syd- og Sønderjyllands Politi og Haderslev Kommune opfordrer kraftigt de unge til at droppe eventuelle planer om at fifle med legitimationen.

“Det er åbenbart for fristende for nogle af de helt unge at komme ud i nattelivet med andre unge over 18 år, og nok ikke mindst nu, hvor samfundet åbner op igen efter lang tid med COVID-19. Men det giver langvarige tømmermænd at snyde med legitimationen. En ting er bøden, en anden ting er, at får man en plet på straffeattesten, kan det for eksempel blive sværere at få drømmejobbet,” understreger politikommissær Dennis Holst fra Syd- og Sønderjyllands Politi, Områdecenter Nordøst i Haderslev.

Læs også

25-årig mand satte sig ind i den forkerte bil: Få minutter efter gik det galt

 

 

 

Dagens Gossip