Terror-mistænkt flygtet fra dansk fængsel: Snød sig forbi vagterne

Onsdag aften var Københavns Hovedbanegård lukket i to timer. Nu er det kommet frem, at det skyldtes en undsluppet fange, der fuppede sig ud af Vestre Fængsel i København.

Onsdag aften klokken 19:30 lykkes det en 46-årig varetægtsfængslet mand af flygte fra Vestre Fængsel i København.

Efterfølgende blev Københavns Hovedbanegård evakueret og afspærret, mens politiet søgte efter manden, der stammer fra Syrien og er mistænkt i en omfattende terror-sag i Italien.

Det er først i dag, at politiet har offentliggjort, at lukningen af Hovedbanegården skyldtes den undvegne fange, og siden har Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse forklaret, hvordan det kunne lykkes den 46-årige mand at stikke af fra det bevogtede fængsel.

Læs også

Olufs smarte trick mod hveps går Danmark rundt: Bliver delt igen og igen

Flugten skete i forbindelse med et besøg i fængslets besøgsafdeling, hvor en 27-årig mand var kommet for at besøge den 46-årige syrer. Undervejs var det på uforklarlig vis lykkes den besøgende og den varetægtsfængslede at bytte identitet.

Flugten blev opdaget kort tid efter, men på det tidspunkt havde den varetægtsfængslede mand ubemærket forlade besøgsafdelingen og fængslet

Den undvegne fange blev straks efterlyst af Københavns Politi, der blandt andet ledte efter den pågældende på Københavns Hovedbanegård.

Læs også

Unge piger tog svinedyr taxatur fra København til Aarhus: Da de nåede frem, måtte chaufføren tage benene på nakken

- Det er selvfølgelig noget, der ikke må ske, og det er naturligvis dybt beklageligt. Derfor har vi også øjeblikkeligt sat en intern undersøgelse i gang, der skal klarlægge, hvilke procedurer der har svigtet, og hvordan vi undgår lignende episoder i fremtiden, siger områdedirektør Anne Erlandsen fra Kriminalforsorgen Hovedstaden.

Den 46-årige har siddet varetægtsfængslet siden januar, og Københavns Byret afgjorde den 26. juli, at han skal udleveres til Italien til retsforfølgelse i en sag, der handler om finansiering af terror.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip