Tines mand døde af kræft sidste år: Nu har tyve stjålet alle hendes minder

19/04/2017 12:15

Nils Würtzenfeld

112
Foto: Tine Bjørneboe/Facebook
Foto: Tine Bjørneboe/Facebook
En 40-årig kvinde fra Næstved fik tirsdag stjålet to computere med uerstattelige minder og billeder af sin afdøde mand. På Facebook har hun nu skrevet en desperat bøn til tyvene.

Mest læste i dag

Da Tine Bjørneboe tirsdag middag fik en foruroligende sms fra sin nabo, skulle det blive begyndelsen på et følelsesmæssigt mareridt for den 40-årige kvinde fra Næstved.

I sms’en stod der nemlig:

- Hvorfor er der politi i din have?

Efterfølgende skyndte Tine Bjørneboe sig hjem til sit hus, hvor der havde været indbrud.

Da hun sammen med politiet undersøgte hjemmet, gik det hurtigt op for hende, at de ukendte indbrudstyve havde stjålet det værst tænkelige: Familiens to computere med billeder og minder om Tine Bjørneboes mand, Jacob Rossen, der i november sidste år døde af kræft.

Siden har Tine Bjørneboes stået alene tilbage med sorgen og parrets to børn på seks og ni år. Det fortæller hun til Dagens.dk.

Indbruddet fik straks Tine Bjørneboe til tasterne, da de mange minder om den afdøde ægtemand kun lå på de to computere.

På Facebook har den frustrerede og ulykkelige alenemor derfor skrevet et opslag med en desperat bøn til de to hætteklædte tyve, som en nabo så forlade huset.

- Kære tyv. Hvis du har nogen form for empati så kom tilbage og stil de ting, du har stjålet i dag fra mig og mine børn. Minder fra mine børns for nyligt afdøde far og min mand. Jeg beder dig!

Sådan indleder Tine Bjørneboe opslaget på sin Facebook-profil – et opslag som indtil videre allerede er blevet delt knap 7.000 gange.

Et billede af den ene computer, der er stjålet. Foto: Tine Bjørneboe/Facebook

I sin efterlysning fortæller Tine Bjørneboe om hændelsen.

- Jeg har haft indbrud i dag. To unge mænd med hættetrøjer som kørte af sted i en lille hvid bil omkring klokken 11.30 fra Tværvej, Næstved, skriver hun, før hun understreger, hvor vigtige de to stjålne computere var.

- De stjal det værst tænkelige - Jacobs to computere, en iMac 27t og en MacBook Pro 15t, hans Go Pro kamera og børnenes iPads. De tog også andre ting - også af stærk personlig værdi for mig og børnene, men de ting betyder rigtig meget for mig, fordi de er fyldt med uerstattelige minder.

Foto: Tine Bjørneboe/Facebook

Overfor Dagens.dk fortæller Tine Bjørneboe, at hun udmærket ved, at opslaget er et desperat forsøg på at få de to computere igen, men at hun bliver nødt til at gøre et forsøg, selvom det føles, som at lede efter en nål i en høstak.

- Hvis jeg ikke havde gjort noget, ville jeg have det svært med mig selv. Jeg ved godt, at det er et spinkelt håb, men hvis mine børn spørger om 10 år, så kan jeg i det mindste sige, at jeg gjorde et forsøg, fortæller Tine Bjørneboe til Dagens.dk.

I sit opslag bønfaldet hun derfor også om hjælp.

- Hvis der er nogen, der på nogen tænkelig måde kan hjælpe med at få det tilbage, eller i det mindste den data der var på, er det forsøget værd. Særligt iMac'en, lyder det fra Tine Bjørneboe, der understeger, at der ikke ligger noget på iCloud.

- Jeg har endnu ikke et fuldt overblik, men vi har ledt på iCloud, og der var intet. Vi fandt en lille smule i Dropbox, men langt størstedelen ligger på de to computere, forklarer Tine Bjørneboe, der til daglige arbejder som webredaktør hos Næstved Kommune.

I sit opslag slutter hun af med orderne:

- Jeg er så vred og ked af det. Ord kan ikke beskrive det. Tak til jer der vil gøre en indsats for at hjælpe.

Du kan se Tines oplsag herunder. Og del gerne!